Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Naučite prepoznati vrstu glavobolje, i kako je liječiti prirodnim lijekovima

cimet
Cimet u prahu

Glavobolje su dosta čest i velik problem za mnoge ljude. Danas glavobolja muči veliki broj ljudi, a učestalost ove pojave kao da je u stalnom porastu. Glavobolje se javljaju zbog nekoliko razloga, koje ćemo spomenuti u našem tekstu, ali prvo da napišemo koji su prirodni lijekovi dobri protiv glavobolje.

>> Ljekovite biljke protiv glavobolje <<

Prvo da kažemo da je važno razlikovati glavobolju i migrenu. To su dva potpuno različita problema pa im se i pristupa na različit način.

Glavobolja se obično javlja u zatiljku, odakle se može ali i ne mora proširiti na druge dijelove glave. Osoba koja pati od glavobolje često je razdražljiva, ima problema s koncentracijom i pamćenjem, i sve joj smeta. To je razumljivo s obzirom na bolove koje osjeća. Stručnjaci smatraju da je glavobolja usko povezana sa modernim načinom življenja i sve većoj izloženosti stresu.

Migrena predstavlja jaku bol, kojoj često prethode mučnine, a moguće i povraćanje te oslabljen vid. Po simptomima koji se javljaju, migrena je ozbiljnije stanje od glavobolje.

Ipak, i glavobolja i migrena su neugodne pojave, koje smetaju osobi i svakako se trebaju liječiti ili ublažiti simptome. Danas postoji veliki broj provjerenih prirodnih lijekova protiv glavobolje i migrene.

Važno: Prije nego nastavimo, trebate znati; glavobolja se može pojaviti i kao posljedica dehidracije organizma. Ako niste popili dovoljno vode dolazi do neugodne boli zbog koje ne možete obavljati svoje obaveze.

Provjereni prirodni lijekovi protiv glavobolje

Cimet u prahu

Spomenut ćemo neke prirodne lijekove, za koje su mnogi potvrdili da liječe glavobolju. Isprobajte ako imate potrebe, možda i vama pomognu.

Cimet protiv glavobolje – Cimet je namirnica za koju mnogi tvrde da uspješno uklanja glavobolju. Lijek od cimeta lako se priprema, a osim ove namirnice potrebna je još i voda. Jednostavno pomiješajte cimet i vodu tako da dobijete dovoljno gustu smjesu. Dobivenu smjesu nanesite na čelo i ostavite nekoliko minuta da djeluje. Bol bi ubrzo trebala proći.

Čaj od mente – Osobe koje često pate od glavobolje trebaju piti čaj od mente. Skuhajte sebi čaj od mente, i kada se malo ohladi od njega napravite obloge i stavite ih na očne kapke. Legnite i pustite da obloge djeluju 10 do 15 minuta. Mnogima su ove obloge pomogle, pa će možda i vama.

Đumbir protiv glavobolje – Đumbir je, baš kao i cimet, ljekovita namirnica koja uspješno uklanja glavobolju. Najbolje od svega je što đumbir možete upotrijebiti na nekoliko načina. Možda je najjednostavnije da popijete čaj od đumbira.

Masaža može liječiti glavobolju

Laganim masiranjem dijela koji vas boli vi sami sebi možete ukloniti glavobolju. Ako niste dovoljno spretni, prepustite nekom drugom priliku da vam pomogne protiv glavobolje.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...