Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje

Najmanje 17 novih slučajeva: “Moramo kontrolirati granice učinkovito”

Andrej Plenković Koronavirus

S obzirom na to da glavni Stožer civilne zaštite tek treba objaviti koliko imamo novih slučajeva koronavirusa, mi se za sada možemo zabaviti regionalnim stožerima koji su objavili podatke, te smo došli do zaključka da u posljednjih 24 sata imamo najmanje 17 novih slučajeva zaraze.

Zagreb ima sedam slučajeva, Splitsko-dalmatinska županija šest, u Osječko-baranjskoj dva, a po jedan slučaj zabilježen je u Zagrebačkoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Spremni smo na povećani broj zaraženih

“U nekim od zemalja iz našeg okruženja dolazi do povećanja broja slučajeva zaraženih. Intenzivno pratimo i analiziramo situaciju, a pratimo i situaciju kod nas gdje smo imali veći broj slučajeva u zadnja dva dana. Stvari na granici moramo kontrolirati učinkovito.” – rekao je premijer Andrej Plenković.

“Smatramo da kao zdravstveni sustav smo u potpunosti spremni nositi se s eventualnim povećanim brojem zaraženih. Apeliram na sve da se ponašamo odgovorno.” – dodao je premijer.

Stožer zasjeda u 14 sati

Za nešto manje od pola sata slijedi presica Stožera civilne zaštite, na kojem ćemo saznati točnu brojku oboljelih u posljednja 24 sata. Jedno je sigurno, ovo će biti najveći broj u posljednje vrijeme.

Također, saznat ćemo što Stožer planira napraviti po pitanju uvođenju novih mjera, a o svemu ćemo vas također informirati. Jučer su nam jasno dali do znanja da bi uskoro neke ustanove i najugroženiji mogli prvi dobiti mjere zabrane kretanja, ali za sada novih mjera nema.

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...