Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recept

Med je odličan prirodni lijek protiv kašlja

med
Domaći med

U različitim kombinacijama, med može biti odličan prirodni lijek protiv kašlja. Kombiniramo ga sa različitim namirnicama, a sve ovisno o potrebi liječenja.

Neka istraživanja su pokazala da kombinacija kave i meda može biti jako efikasno prirodno sredstvo u liječenju upornog kašlja. U ovom istraživanju je sudjelovalo 97 osoba, a sudionici su bili podijeljeni u više grupa. Jedna je grupa konzumirala pastu od kave i meda, a druge sirupe protiv kašlja. Rezultati su pokazali da skupina koja je svakih 8 sati tijekom tjedan dana koristila kavu i med, u prosjeku imala najmanju učestalost kašlja.

Ako bi htjeli objasniti, zbog čega je ova kombinacija tako dobra, onda u par rečenica možemo napisati da je med odličan prirodni antioksidans, baš kao i sirova kava koja se koristi za pripremu prirodne paste protiv kašlja. Kombinacijom, ove dvije namirnice jako dobro djeluju i daju odlične rezultate.

Kada već spominjemo med, napisat ćemo još par poznatih prirodnih lijekova u kojoj se ova namirnica nalazi u glavnoj ulozi.

Domaći med

Još dva prirodna lijeka na bazi meda

I ovi prirodni lijekovi će dobro doći ako vas muči kašalj.

Med, đumbir i limun

Sastojci:

  • 1 šalica sirovog meda
  • 1 žličica đumbira
  • sok od 1 limuna

Priprema: Pomiješajte sastojke i zajedno ih kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Napitak koji ste dobili pijte 2-3 puta dnevno za ublažavanje kašlja, a dobar je i protiv upale grla.

Med i jabučni ocat

Sastojci:

Priprema: Pomiješajte med i jabučni ocat, konzumirajte žlicu sirupa tijekom nekoliko dana kako bi vam se olakšali simptomi.

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...