Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Lijek za hemoroide od krumpira

liječenje hemoroida krumpirom
Foto: Pixabay / Krumpir

Hemoroidi su sve češći problem velikog broja ljudi, bez obzira na spol ili životnu dob. Doduše, češće će se pojaviti kod osoba starosti više od 30 godina, ali ova bolest više ne bira svoje žrtve. Liječenje hemoroida krumpirom jedna je od popularnijih metoda, a prirodni lijek lako možete pripremiti kod kuće.

I muškarci i žene pate od neugodnih simptoma koje izazivaju hemoroidi, bilo da je riječ o unutarnjim ili vanjskim hemoroidima.

Kažu stručnjaci da je riječ o bolesti suvremenog načina života, i da se hemoroidi pojave zbog pomanjkanja kretanja, nepravilne prehrane, ali da će bolest nastupiti i zbog genetskih predispozicija. Kod žena se hemoroidi, pored navedenih faktora, mogu pojaviti i u trudnoći, kada se kod trudnice javlja pojačani pritisak na vene na području rektuma.

Često kada se pojave hemoroidi bolesnik može primijetiti krvarenje, a osjeća manje ili jače bolove, oticanje na području rektuma i svrab koji prati hemoroide.

Blaži stupnjevi bolesti, odnosno prvi i drugi stupanj, se mogu liječiti kod kuće, pomoću prirodnih lijekova. Naučite liječenje hemoroida krumpirom, po receptu koji slijedi.

Oblog od krumpira protiv hemoroida

Ako imate vanjske hemoroide, uzmite jedan srednje veliki krumpir, naribajte ga i zalijte s malo maslinovog ulja. Prstima uzmite koliko možete i stavite krumpir na čistu gazu. Uz pomoć gaze krumpir i ulje prislonite na bolno područje – na anus. Oblog čuvajte preko noći, da krumpir izvuče oteklinu i druge neugodne simptome.

U slučaju da se radi o unutarnjim hemoroidima, uradite sljedeće: Krumpir narežite na kolutiće, pa od jedne ploške krumpira izradite čepić. Nauljite čepić od krumpira sa maslinovim uljem, pa ga umetnite u anus. Ostavite da djeluje preko noći, i dulje – sve dok ne obavite sljedeću nuždu, kada će krumpir izaći van.

Možete isprobati i metodu sa zamrznutim čepićima

Krumpir za hemoroide

Izradite od krumpira čepiće kako smo opisali u gornjem tekstu. Samo ih lagano nauljite i spremite u zamrzivač da se zamrznu. Nakon toga uzmite jedan zamrznuti krumpir i umetnite ga u anus.

Zamrznute čepiće prvih 4 dana čuvajte u anusu po 30 sekundi, a sljedeća 3-4 dana to vrijeme produljite za 30 sekundi. Mnogi svjedoče da su na ovaj način uklonili hemoroide već kroz 7-10 dana terapije.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...