Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Suhe smokve u maslinovom ulju: Prirodni lijek za bakterije u želucu

suhe smokve u maslinovom ulju

Ovaj lijek se pokazao izuzetno dobrim za liječenje bakterija u želucu. Potrebne su samo suhe smokve i maslinovo ulje. Pripremite suhe smokve u maslinovom ulju.

Smokvu smo spomenuli, i kao zdravu namirnicu i kao ljekovitu biljku. Sada ćemo napisati recept za prirodni lijek koji će pomoći da suzbijete bakterije u želucu.

Naučit ćemo vas da sami sebi pripremite prirodno sredstvo za liječenje bakterija koje vam smetaju, i rade zdravstvene poteškoće.

Liječenje bakterija u želucu prirodnim putem

Prirodni lijek je provjeren, i jako efikasan protiv bakterija. Svakako ga isprobajte, posebno zbog toga što se lako priprema i još lakše koristi.

Bakterije u želucu su česta bolest. Iako bi pomislili da nije tako, trebate znati da se ta bolest liječi dugo, te da liječenje zahtjeva strpljenje i dosljednost. U medicini se često koriste razni antibiotici, koji mogu dovesti do komplikacija. Baš zbog toga ovaj lijek dobiva više na važnosti, jer ne dovodi do neželjenih komplikacija.

Suhe smokve u maslinovom ulju

Priprema lijeka je jednostavna, zbog čega vam savjetujemo da isprobate. Na kraju, nemate što izgubiti.

Priprema lijeka: U staklenku stavite suhe smokve te ih prelijte kvalitetnim domaćim maslinovim uljem. Najbolje je koristiti nerafinirano ulje domaće proizvodnje. Da bi smokve bolje i lakše otpustile ljekovite spojeve iz sebe možete ih presjeći na četiri dijela.

Staklenku zatvorite i pustite da stoji barem 40 dana. U tom periodu će maslinovo ulje izvući potrebne spojeve iz smokvi. Neki će i ostati u komadima smokve, zbog čega se i preporučuje pojesti komad smokve u kombinaciji sa žlicom ovog ulja.

Nakon što prođe 40 dana stajanja, svako jutro prije doručka uzimajte po jednu smokvu, ili 4 komada ako ste je prerezali. Poželjno je uz smokvu uzeti i žlicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve.

Da bi liječenje dalo bolje rezultate dobro bi bilo uskladiti i prehranu. Potrudite se jesti kuhanu i laganu hranu. To je hrana bez previše začina, naročito onih ljutih i paprenih. Izbjegavajte jesti kiselo, te masnu hranu. Izbjegavajte suhomesnate proizvode.

Hranu pripremajte na maslinovom ulju, koje je prirodno, po mogućnosti nerafinirano. Potrudite se jesti što više svježe hrane, povrća i voća.

Maslinovo ulje i smokve, pored bakterija u želucu liječe i mnoge druge bolesti. Tako je poznato da ova kombinacija prirodnih resursa uspješno liječi neplodnost, hemoroide, crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu i druge bolesti.

NAPOMENA: Suhe smokve sadrže mnogo više kalorija od svježih. Ako ste na dijeti ograničite uživanje u ovoj namirnici.

Bakterije nam rade probleme

Bakterije u želucu rade probavne smetnje i zbog toga ih se želimo riješiti. Osim toga, kolonije štetnih bakterija znaju nastaniti reproduktivne organe kod žena, a mnogi smatraju da ovaj lijek djeluje i kod njih. Mnoge žene su koristile ovaj prirodni lijek i potvrdile su njegovu učinkovitost.

Osim što su dobre kao lijek, ovako pripremljene smokve nekima su delicija. Nije zgorega sebi pripremiti jednu staklenku i potrošiti je po gore napisanim uputama. Neće vam štetiti, a mogu pomoći.

Smokva je cijenjeno voće, kvalitetnog nutritivnog sastava. Ako želite pročitati malo više o smokvama, slijedite ovaj link.

Nadamo se da će recept biti nekom od koristi, i da će pomoć u rješavanju zdravstvenih problema. Suhe smokve u maslinovom ulju zbilja mogu pomoći, i svakako preporučujemo da isprobate.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...