Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Lijek od suhe smokve i maslinovog ulja

suha smokva lijek
Suhe smokve u maslinovom ulju

Ovaj lijek se pokazao izuzetno dobrim za liječenje bakterija u želucu. Potrebne su samo suhe smokve i maslinovo ulje.

Smokvu smo spomenuli, i kao zdravu namirnicu i kao ljekovitu biljku. Sada ćemo napisati recept za prirodni lijek koji će pomoći da suzbijete bakterije u želucu.

Naučit ćemo vas da sami sebi pripremite prirodno sredstvo za liječenje bakterija koje vam smetaju, i rade zdravstvene poteškoće.

Liječenje bakterija u želucu prirodnim putem

Prirodni lijek je provjeren, i jako efikasan protiv bakterija. Svakako ga isprobajte, posebno zbog toga što se lako priprema i još lakše koristi.

Bakterije u želucu su česta bolest. Iako bi pomislili da nije tako, trebate znati da se ta bolest liječi dugo, te da liječenje zahtjeva strpljenje i dosljednost. U medicini se često koriste razni antibiotici, koji mogu dovesti do komplikacija. Baš zbog toga ovaj lijek dobiva više na važnosti, jer ne dovodi do neželjenih komplikacija.

Pripremite lijek sami kod kuće

Suhe smokve u maslinovom ulju

Priprema lijeka je jednostavna, zbog čega vam savjetujemo da isprobate. Na kraju, nemate što izgubiti.

Priprema lijeka: U staklenku stavite suhe smokve te ih prelijte kvalitetnim domaćim maslinovim uljem. Najbolje je koristiti nerafinirano ulje domaće proizvodnje. Da bi smokve bolje i lakše otpustile ljekovite spojeve iz sebe možete ih presjeći na četiri dijela.

Staklenku zatvorite i pustite da stoji barem 40 dana. U tom periodu će maslinovo ulje izvući potrebne spojeve iz smokvi. Neki će i ostati u komadima smokve, zbog čega se i preporučuje pojesti komad smokve u kombinaciji sa žlicom ovog ulja.

Nakon što prođe 40 dana stajanja, svako jutro prije doručka uzimajte po jednu smokvu, ili 4 komada ako ste je prerezali. Poželjno je uz smokvu uzeti i žlicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve.

Da bi liječenje dalo bolje rezultate dobro bi bilo uskladiti i prehranu. Potrudite se jesti kuhanu i laganu hranu. To je hrana bez previše začina, naročito onih ljutih i paprenih. Izbjegavajte jesti kiselo, te masnu hranu. Izbjegavajte suhomesnate proizvode.

Hranu pripremajte na maslinovom ulju, koje je prirodno, po mogućnosti nerafinirano. Potrudite se jesti što više svježe hrane, povrća i voća.

Maslinovo ulje i smokve, pored bakterija u želucu liječe i mnoge druge bolesti. Tako je poznato da ova kombinacija prirodnih resursa uspješno liječi neplodnost, hemoroide, crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu i druge bolesti.

NAPOMENA: Suhe smokve sadrže mnogo više kalorija od svježih. Ako ste na dijeti ograničite uživanje u ovoj namirnici.

Bakterije nam rade probleme

Bakterije u želucu rade probavne smetnje i zbog toga ih se želimo riješiti. Osim toga, kolonije štetnih bakterija znaju nastaniti reproduktivne organe kod žena, a mnogi smatraju da ovaj lijek djeluje i kod njih. Mnoge žene su koristile ovaj prirodni lijek i potvrdile su njegovu učinkovitost.

Osim što su dobre kao lijek, ovako pripremljene smokve nekima su delicija. Nije zgorega sebi pripremiti jednu staklenku i potrošiti je po gore napisanim uputama. Neće vam štetiti, a mogu pomoći.

Smokva je cijenjeno voće, kvalitetnog nutritivnog sastava. Ako želite pročitati malo više o smokvama, slijedite ovaj link.

Nadamo se da će recept biti nekom od koristi, i da će pomoć u rješavanju zdravstvenih problema.

Provjerite još i ovo

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...