Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Liječite se pomoću vrbine kore

Čuli ste za vrbu, a dali znate da je vrbina kora jako dobar prirodni lijek za mnoge bolesti? Saznajte koja su to ljekovita svojstva vrbine kore.

Suvremena istraživanja pokazala su da kora vrbe sadrži ista kemijska svojstva kao i jako rašireni lijek aspirin.

Vrbinu koru možete koristiti kao prirodnu zamjenu za taj komercijalni lijek. Vrbina kora se može koristiti i kao prirodni lijek protiv bolova, na taj način umanjujući i potrebu za komercijalnim lijekovima protiv bolova.

Od vrbine kore se obično priprema ljekoviti čaj. Za najbolji efekt liječenja, čaj od vrbine kore se uzima četiri puta dnevno. Pored čaja postoje i razni suplementi napravljeni od ove biljke, a u nastavku teksta saznajte što sve može da liječi kora od vrbe.

Vrbina kora jako dobro uklanja glavobolju. Uzimanjem proizvoda od vrbine kore možete odagnati bolove uzrokovane tenzijskom glavoboljom ili migrenom. U posljednje vrijeme interes za alternativne metode liječenja je sve veći što je mnoge ljude koji pate od glavobolje zainteresiralo za vrbinu koru. Mnoga suvremena  istraživanja pokazala su da će vas proizvodi na bazi ove biljke osloboditi bolova sa minimalnim šansama za nuspojave u obliku gastrointestinalnih smetnji. Kora od vrbe, baš kao i aspirin sadrži salicilnu kiselinu ali u malo drugačijoj formi koja bezazlenije djeluje na želudac nego što je slučaj ako uzimate tablete.

Za bol u donjem dijelu leđa, opet je dobra kora od vrbe. Brojna istraživanja su također potvrdila da vrbina kora veoma dobro djeluje na bol u donjem djelu leđa, a za tu svrhu su najdjelotvorniji suplementi na bazi ove biljke i to u dozi od 240 miligrama.

Vrbina kora je dobra i za bolove uzrokovane artritisom. Vrbina kora ima protuupalna svojstva što može biti od velike koristi kad su u pitanju bolovi uzrokovani artritisom, bilo da je u pitanju reumatoidni ili osteoartritis. Neka istraživanja kažu da je proizvodima na bazi vrbine kore možda potrebno više vremena da djeluju, ali će njihov efekt biti duži od standardnih lijekova. Opet je važno napomenuti kako ovaj prirodni lijek naš organizam lakše i bolje apsorbira nego komercijalne lijekove.

Vrbina kora dobra je i za liječenje bruzitisa. Nekoliko medicinskih istraživanja je pokazalo da vrbina kora može biti jako dobar dodatak u terapiji za liječenje bruzitisa baš zbog protuupalnih svojstava koja posjeduje. Bruzitis nastaje kada se stvore kesice pune tečnosti u zapaljenim zglobovima što uzrokuje otok i bol.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...