Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Liječenje upale mokraćnog kanala – Prirodni lijekovi protiv raznih upala

Da bi liječili upalu mokraćnog kanala pripremite neki od spomenutih prirodnih lijekova. Nadamo se da ćete na vrijeme zaustaviti upalu.

Upala mokraćnih kanala nastaje pod utjecajem raznih virusa i bakterija. Kada osoba jednom dobije upalu, kasnije je i obična prehlada može aktivirati.

Upala mokraćnih kanala često se javlja kod žena, a znatno rjeđe kod muškaraca. Razlog tome je taj što žene imaju takvu anatomiju reproduktivnih organa, gdje bakterije trebaju prijeći znatno kraći put od vanjske sredine do mokraćnog mjehura.

Najveći broj infekcija urinarnog trakta su infekcije mjehura. Te infekcije obično nisu opasne, ali se trebaju na vrijeme liječiti. Ukoliko se bolest zapusti infekcija se može lako proširiti na bubrege, što već postaje znatno opasnije oboljenje.

Također je opasna kronična upala urinarnog trakta koja se uglavnom razvija zbog neadekvatnog liječenja akutne upale. Ukoliko se često javlja i dugo traje, može zahvatiti i druge organe, kao što su na primjer jajnici. Zato odmah treba upotrijebiti sva sredstva za liječenje upale da ne bi došlo do komplikacije bolesti. Prirodni lijekovi za upalu mokraćnih kanala mogu biti jako efikasni. Bez obzira na propisanu terapiju neki od dole navedenih čajeva će ubrzati i olakšati liječenje, zbog čega ih i liječnici gotovo uvijek preporuče.

Recept za pripremu lijeka, te njegovo uzimanje opisani su u nastavku teksta…

Uzmite po 20 grama lista breze, lista medvjeđeg grožđa, kukuruzne nitaste niti, slatkog korijena i korijen pirike.

Jedna žlica gornje mješavine prelije se sa 250 g ključale vode i ostavi 10 minuta poklopljeno da stoji.

Nakon toga se ocijedi i pije triput dnevno po šalicu poslije jela.

Drugi dobar napitak za liječenje upale mokraćnog kanala pravi se kako je opisano dole u receptu:

Uzmite 25 grama smrekinih vršika i stavite ih u 3 litre vode te pustite da se kvase 2 sata.

Od te tekućine treba piti 4 šalice dnevno.

Liječiti upalu mokraćnih kanala možete i ovim čajem

Pomiješajte po 50 g kadulje, breze i medvjeđeg grožđa. U to dodajte po 50 grama cvijeta bijelog sljeza i preslice.

Sve dobro pomiješajte i uzmite 3 žlice dobivene mješavine. Prelite uzetu mješavinu trava sa pola litre vrele vode, poklopite i ostavite da stoji čitav dan.

Čaj pijte u manjim količinama preko dana umjesto vode.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...