Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Liječenje bakterija u želucu prirodnim lijekovima

bakterija u želucu prirodni lijek
Foto: Pixabay / Sok od kupusa

Napisat ćemo neke prirodne lijekove kojima možete liječiti, odnosno ukloniti bakterije iz želuca. Mnogi tvrde kako su lijekovi efikasni, pa vrijedi isprobati. U slučaju bakterija u želucu, možete isprobati neki prirodni lijek.

Imate problema sa bakterijama u želucu? Evo par prirodnih lijekova koji bi mogli biti od pomoći.

Prvo ćemo napisati par rečenica o bakterijama, što su i zbog čega nas napadaju. Naime, bakterije u želucu su danas česta pojava i rade nam mnoge probleme. Iako je umjeren broj bakterija uvijek prisutan u našem organizmu, kada se on poveća mi osjećamo različite zdravstvene probleme. Baš kao i gljivice, a najbolji primjer za to je – bijelo pranje. No nećemo sada u tom smjeru, pa idemo nastaviti sa bakterijama u želucu.

Ove bakterije, baš kao i mnoge druge, liječe se dugo i teško ih se uklanja. Suvremena medicina se protiv bakterija bori antibioticima, a za korištenje antibiotika trebate liječnički pregled, te njegov recept i upute o doziranju.

Ako ne želite piti antibiotike, a imate nekih problema, možda vam od pomoći bude neki prirodni lijek.

Prirodni lijek protiv bakterija u želucu

Ovo je tek jedan prirodni lijek, koji je jako efikasan, a u nastavku ćemo spomenuti još neke.

Smokve su izrazito zdrave, a u kombinaciji s maslinovim uljem postaju prirodni borac protiv bakterija u želucu. Ovo je možda i najpoznatiji prirodni lijek za bakterije u želucu. Jednostavno se priprema, te još lakše koristi.

Priprema lijeka je jednostavna: U jednu staklenku od litra stavite suhe smokve pa ih potopite kvalitetnim maslinovim uljem. Smokava stavite koliko stane, da ih možete u potpunosti potopiti u ulje.

>> Suhe smokve i maslinovo ulje – lijek protiv bakterija u želucu <<

Ako želite da smokve lakše i bolje puste svoj ljekoviti sadržaj u ulje, prije nego ih stavite u staklenku razrežite ih na pola, ili četvrtine. Staklenku zatvorite i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko 40 dana. Kada su smokve stajale 40 dana u maslinovom ulju, svako jutro prije doručka pojedite jednu smokvu. Uz to bi bilo dobro da popijete i jednu žlicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve.

Savjet: Da bi efekt liječenja bio što bolji potrebno je da pripazite i na vašu prehranu. Potrudite se da jedete kuhanu i laganu hranu. Nemojte koristiti previše začina, posebno onih ljutih. Izbjegavajte jesti kisele namirnice i masnu hranu. Suhomesnate proizvode izbjegavajte u potpunosti. Hranu pripremajte na kvalitetnom nerafiniranom maslinovom ulju. Jedite mnogo svježeg voća i povrća.

Osim što je ovaj lijek dobar protiv bakterija u želucu, kombinacija smokvi i maslinovog ulja može liječiti i neke druge bolesti. Alternativna medicina preporučuje ovaj lijek u slučaju neplodnosti, protiv hemoroida, crijevnih oboljenja ili protiv opstipacije. Također, lijek se dobrim pokazao protiv bronhitisa, astme i još nekih drugih bolesti.

Protiv bakterija dobar je i sok od kupusa

Sok od kupusa jako je efikasan protiv bakterija u želucu. Jednostavno iscijedite sok iz neke osrednje glavice kupusa, i popijte pola čaše pred obrok. Ovaj sok će pomoći i kod obnove tkiva, a kada ga koristite neka uvijek bude svježe pripremljen i bez ikakvih dodataka.

Da bi liječili Helicobacter Pylori iskoristite propolis i pergu

Helicobacter pylori uzrokuje više od 90% čireva na dvanaesniku i do 80% čireva na želucu. Veliki je problem za probavni trakt, ali se može liječiti prirodnim lijekovima.

Najpoznatiji prirodni lijek za Helicobacter Pylori je propolis, i perga. Prvo da objasnimo što je perga.

Perga je dakle pelud koji pčele sakupljaju i čuvaju u košnicama da bi ju koristile preko zime. S pergom pčele hrane mlade pčele. Perga je neka vrsta fermentirane peludi, odnosno proizvod koji nastaje tako što pčele pelud koji skupljaju s cvjetova biljaka unose u košnicu, prerađuju ga dodajući mu produkte izlučivanjem svojih žlijezda. Praktično, pčele pelud koji unose u košnicu natapaju sekretima koje izlučuju iz svojih žlijezda, smještaju ga u saće i zalijevaju ga odozgor s medom.

U tom procesu fermentacije obrađena pelud postaje bogatija brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mliječnom kiselinom i drugim elementima. Pčele prilikom prerade peludi koriste i preko 200 različitih vrsta mikroorganizama, inicirajući pri tome vrlo složen proces fermentacije peludi. Za razliku od peludi, perga je fermentirana i pomiješana je s medom. Ovo poboljšava njenu apsorpciju i iskorištavanje u organizmu bilo pčele ili čovjeka ako je koristi u prehrani. Tijekom postupka u kojem se od peludi radi perga, ugljikohidrati meda stvaraju mliječnu kiselinu koja konzervira pergu i štiti je od kvarenja.

Tako obogaćena prirodna namirnica efikasno djeluje u slučaju Helicobacter Pylori.

Prirodni lijekovi kojima se liječe bakterije moraju imati u sebi antimikrobna svojstva. I propolis i perga  imaju spomenuta svojstva, ali se razlikuju u načinu korištenja.

Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture, to jest kapi propolisa. Nakčešće se uzima 10 kapi propolisa na čašu vode. Potrebno je piti po jednu čašu prije svakog obroka. Tretman se završava kad popijete 100 ml tinkture propolisa. Važno je da ne koristite propolis ako pijete antibiotike.

Ako koristite pergu, znajte da se perga konzumira u svježem obliku. Perga se žvače, po 10 miligrama dnevno, najbolje nakon obroka.

Prehrana u slučaju bakterija u želucu

Prehranu svakako treba prilagoditi da bi se bakterije uspješno uklonile iz želuca.

Važno je da za vrijeme liječenja ne jedete slanu, prženu i previše začinjenu hranu. Nemojte jesti masnu ili ljutu hranu, a potrudite se obogatiti jelovnik brokulom, brusnicama, maslinovim uljem, kurkumom i zelenim čajem.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...