Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Laneno sjeme u kombinaciji sa jogurtom kao jako dobar i ukusan lijek

Da bi organizam bio zdrav, potrebno je da on bude i čist, pogotovo probavni sustav sa naglaskom na crijeva.

Neki izračuni govore zanimljive činjenice u vezi probavnog sustava, odnosno crijeva, a to su da za 70 godina života kroz naša crijeva prođe oko 100 tona hrane i 40 tisuća litara tečnosti.

Ono što nam takve brojke govore jeste istina, a ona kaže da se u tom periodu u našem stomaku nataloži i do 15 kilograma fekalnih naslaga i drugog toksičnog otpada.

Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

Zaprljana crijeva dovode do mnogih zdravstvenih problema, kako lakših tako i do onih težih. Naime, u slučaju zaprljanih ili opterećenih crijeva dolazi često do zatvora, odnosno opstipacije, poremećenog metabolizma, dijabetesa, prekomjerne ili nedovoljne težine, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, lošeg stanja kože, kose i noktiju, kao i drugih bolesti, počevši od artritisa pa sve do raka.

Crijeva se mogu očistiti uz pomoć klistira, no to nije uvijek najbolje rješenje.

Zbog čega? Naime, uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva, svega 40 do 50 centimetara, a tretman ispiranja crijeva ovom metodom je još uvijek dosta financijski nepristupačan, dugotrajan je i može biti agresivan za crijevnu mikrofloru.

Da bi izbjegli klistiranje, vaša crijeva možete očistiti potpuno prirodnim putem i to jako efikasno. Konzumiranjem tek 1 do 3 žlice brašna od lanenog sjemena možete u roku od 3 tjedna u potpunosti očistiti debela i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga i parazita, a da sačuvate zdravu crijevnu mikrofloru. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivni utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena je u stanju da apsorbira i eliminira toksine u organizmu te smanji razinu kolesterola u krvi.

Indikacije za upotrebu:

– upalne procese sluzokože gornjeg respiratornog trakta, gastrointestinalnog trakta

– gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestpalčanom crijevu

– bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis

– prekomjerna težina tijela, narušenost lipidnog metabolizma

Recept za pripremu ovog prirodnog lijeka koji čisti crijeva i osnažuje probavu

3 tjedna umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:

Prvi tjedan: 1 žlica lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira

Drugi tjedan: 2 žlice lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira

Treći tjedan: 3 žlice lanenog brašna pomiješanog sa 150 ml kefira

Ako vam je laneno brašno nedostupno, odnosno ne možete ga pronaći, onda slobodno kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe na više dana, sjeme može da užegne. Najbolje je svako jutro samljeti za novu porciju.

Ovakvu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litre dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje medene vode.

Čišćenje crijeva na ovoj način sprovodi se jednom godišnje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...