Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kažu da ovi savjeti zaista pomažu prilikom mršavljenja!?

Znamo svi da su dva osnovna pravila za uspješno mršavljenje redovita vježba i manji obroci tijekom dana.

Ipak, da bi potpomogli mršavljenje tu su neki sitni trikovi zbog kojih lakše održavate vitku liniju.

Saznajte ih i budite u top formi. Održavanje vitke linije počinje od toga što i kako jedete. Bitno je da nikada ne preskačete doručak. Ako ga preskočite, velika je vjerojatnost da ćete taj dan u tijelo unijeti i do 100 kalorija više. Nemojte ručati za radnim stolom. Odvojite nekoliko minuta za ručak u miru. Osobe koje istovremeno rade i jedu unose i do 250 kalorija više u samo jednom obroku.

Odlična ideja je jesti u društvu. Tako ćete unijeti manje kalorija, opustiti i nakratko zaboraviti na posao. Naime, stres na poslu je čest uzrok prejedanja. Opušteni razgovor s kolegama ili duboko disanje bi trebali vam pomoći da se smirite i uspijete pripaziti na unos hrane.

Prije objeda pojedite jabuku, na taj način ćete tijekom dana unijeti čak 187 kalorija manje. Odličan put do vitke linije je i crvena paprika. Pokušaje ju kombinirati sa što više obroka i tako pomognite tijelu da brže sagori masnoće i pretvori ih u energiju.

Razni voćni sokovi su pravi prijatelji vitke linije. Sokovi s komadićima voća su pravo osvježenje u ljetne dane, a mogu i zamijeniti popodnevni obrok. Posebno se preporučuje sok od mrkve, koji je prepun vlakana i hranjivih tvari i pomaže pri mršavljenju.

Jedna čaša crvenog vina na dan trebala bi vam pomoći u sprečavanju masnih nakupina, pogotovo u dijelu trbuha i struka.

Posebno je preporučljivo jesti crveno meso koje je prepuno proteina. A niti žvakanje žvakaćih guma nije za odbaciti. Žvakanjem žvakaćih guma nakon jela ćete smanjiti želju za grickalicama i slatkišima.

Ne zaboravite redovno vježbati. Vježbanjem u društvu ćete prije smršavjeti, imati veću motivaciju, ali i podršku.

Dva savjeta koja nikako ne biste smjeli zanemariti, a to su više smijeha i više seksa. Možda niste znali, ali tijekom seksa potrošite i do 150 kalorija, ubrzavate metabolizam i jačate mišiće.

Smijeh je osim za dobro raspoloženje rješenje i za potrošnju kalorija. Za 10-15 minuta smijeha ćete potrošiti i do 280 kalorija.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...