Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Kava s kokosovim uljem pomoći će vam da smršavite

Kokosovo ulje je poznato po svojim kvalitetama, posebno u kozmetičkoj primijeni, ali sve više i u kuhinji.

Sada ćemo vas upoznati sa neobičnom kombinacijom, odnosno pripremom kave kojoj je sastojak i kokosovo ulje.

Prije toga par činjenica o kokosovom ulju. Dali ste znali da u 100 grama kokosovog ulja pronalazimo čak od 820 do 900 kalorija? Ipak, bez obzira na energetsku vrijednost, kokosovo ulje ima veliki utjecaj na lakše skidanje kilograma jer ubrzava metabolizam. Na taj način kokosovo ulje ubrzava naše tijelo, daje nam energiju i pojačava opću tjelesnu aktivnost.

Kokosovo ulje ne sadrži niti ugljikohidrate niti proteine, već je potpuno lipidnog sastava što znači da se sastoji od masnih kiselina lanaca srednje veličine. Ostale namirnice koje svakodnevno konzumiramo najčešće se sastoje od masnih kiselina dugačkog lanca.

Baš zbog svog specifičnog sastava kokosovo ulje se brže i lakše metabolizira te postaje izvor energije.

Nakon dugotrajnog konzumiranja kokosovog ulja, dolazi do ubrzanja metabolizma. Pored toga, zbog osnovnog sastojka kokosovog ulja, točnije laurinske kiseline, ovo ulje ojačava naš imunitet. Zbog istog sastojka, ulje ima i antibakterijsko, antivirusno i antigljivično djelovanje.

Zbog svega spomenutog, kokosovo ulje se sve više koristi, pa je ova namirnica pronašla svoj put i do najpoznatijeg toplog napitka na svijetu.

Točno tako, kokosovo ulje je postalo glavni sastojak za pripremu kave!

Kokosovo ulje, prema nekima, može na dobar način da obogati okus kave. Savjetuje se ipak, ne piti više od dva put dnevno kavu s ovim dodatkom jer biste mogli završiti s probavnim tegobama.

Postoje par načina na koji možete uspješno pomiješati kokosovo ulje u svoju kavu.

Žličicu ili dvije, ovisno po vašem osobnom ukusu, kokosovog ulja stavite u šalicu i prelijte s vrućom kavom ili pripremite kavu i dok je još vruća, pomiješajte žličicu kokosovog ulja.

Skuhanu kavu, žličicu ili dvije kokosovog ulja te steviu, koja je odlična zamjena za šećer, pomiješajte u blenderu dok ne dobite dovoljno pjene.

Uživajte u novootkrivenom i jako zdravom toplom napitku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...