Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Kako protiv urastanja dlačica?

Mnogi od nas, posebno žene, imaju problema sa urastanjem dlačica, posebno po intimnim dijelovima tijela.

Kako protiv toga, i što sve možete poduzet, saznajte u nastavku…

Bikini sezona je period kada žene najviše osjete problem sa dlačicama koje urastaju pod kožu. Donosimo vam neke savjete, što možete učiniti da se problem ne pojavi, ili kako ga ukloniti ako je već tu.

Čupanje dlačica koje su urasle pod kožu često je težak postupak, koji zahtijeva i vrijeme i trud. Nekada je problem takvih razmjera da ne pomaže ništa drugo nego kirurški pristup uklanjanju dlačica koje su se zavukle duboko pod kožu.

Mi ćemo se osvrnuti na manje probleme, koje možete sami da riješite kod kuće. Ovo je postupak za uklanjanje dlačica, koji će vam vjerojatno pomoći.

Smjesa koju možete napraviti kod kuće, pomoći će vam da ubrzate postupak uklanjanja uraslih dlačica, riješit će vas crvenila, te će ubrzati postupak zarastanje oštećenog područja. Također, ova smjesa će spriječiti pojavu infekcije.

Sastojci za pripremu smjese su: 1 žlica meda, 1/3 šalice dobre, kvalitetne bentonit gline koju možete nabaviti u apotekama, 5 kapi ulja vitamina E, eterična ulja kamilice, lavande i čajevca, ukupno 10 kapi.

Priprema smjese: Pomiješajte med i glinu u posudici i dodajte ostale sastojke. Dodajte po malo vode sve dok ne dobijete kremastu pastu.

Nanosite pastu kako je opisano: Nanesite pastu na mjesta gdje vam urastaju dlačice i ostavite da se osuši. Neka smjesa ostane na koži 30 minuta. Nakon toga je isperite i namažite kožu nekom hidratantnom kremom, najbolje prirodnim losionom za tijelo.

Rezultate možete primijetiti odmah, ali najbolje će biti vidljivi jutro nakon obavljenog tretmana, pa zato sačekajte s depilacijom.

Zašto baš ovi sastojci? Bentonit glina se u dodiru s vodom ponaša kao spužva, na način da upija i izvlači toksine, ali i višak masnoća iz kože. Ima antivirusna svojstva i jedna je od najpopularnijih glina za lice i tijelo. Ima moć da obnovi oštećenu kožu, ublaži bore, oštećenja od sunca.

Med je tu jer je jedan od najboljih prirodnih hidratanata, a eterična ulja efikasno ubijaju bakterije i bore se protiv infekcija.

Ulje vitamina E bori se protiv slobodnih radikala, te je odličan antioksidant i dobro zacjeljuje kožu.

Dakle, gore spomenuta smjesa je dobra i za one koji žele spriječiti pojavu urastanja dlačica pod kožu, kao i kod onih koji su već suočeni sa problemom. Svakako sebe, s vremena na vrijeme, počastite ovim ugodnim i korisnim tretmanom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...