Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Kako poboljšati kognitivne sposobnosti – Ginko će vam pomoći

Niska količina energije, slabo pamćenje i slabe kognitivne sposobnosti danas su često prisutne kod mnogih ljudi. Ovi simptomi signaliziraju da se mozak bori sa stresom i da će, ako se stres ne smanji, doći do neurodegenerativnih stanja. Postoje prirodni načini kako poboljšati cirkulaciju u mozgu i kognitivne sposobnosti.

Smanjene kognitivne funkcije rezultiraju slabijom radnom učinkovitošću, svađama te značajno smanjenom kvalitetom života.

Mozak je izuzetno osjetljiv na slobodne radikale, slabu cirkulaciju i neravnotežu šećera u krvi. Pojedinci koji su pod stresom, koji imaju probleme s arterije i šećerom u krvi imat će češće problema s pamćenjem i drugim kognitivnim funkcijama mozga.

Istraživanja su pokazala da određeni spojevi mogu rastegnuti cerebralne arterije i poboljšati protok krvi u mozgu. Oni također daju antioksidanse koji pomažu u zaštiti krvnih žila i štite neurone kada je razina kisika u mozgu niska.

Najmoćniji saveznik za rješavanje takvih problema je ginko. On sadrži flavonoide koji štite kardiovaskularni sustav, neurone i mrežnicu. Poboljšavaju i protok krvi šireći krvne žile.

Ginko također može poboljšati sposobnosti koncentracije i pamćenja kod zdravih osoba. To poboljšanje dolazi već 2 sata nakon konzumiranje. Dobar je i za vid i cjelokupno zdravlje očiju. Dokazano poboljšava protok krvi u svim dijelovima tijela pa je i koristan za spolnu disfunkciju.

Osim ginka, vrlo je korisna biljka pod engleskim nazivom feverfew. Ona se koriste za upravljanje migrenom. A ima i snažan učinak na krvožilni sustav te smanjuje stres. Može smanjiti i glavobolja bolje od lijekova namijenjenih za to. Naime, sprječava grčeve krvnih žila što je uzrok glavobolje.

U današnjem svijetu stres je postao ogroman problem širokih masa. Stoga je mnogima potrebno uzimati nešto što će im pomoći za funkcije mozga. Svakako se preporuča ginko, biljka koja je uvjerljivo najbolja u tom području. Često se koristi i u tabletama, no prije njihova korištenja posavjetujte se s liječnikom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...