Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kako napraviti omekšivač za veš?

perilica
Perilica rublja

Omekšivač za veš možete sami napraviti, koristeći samo 2 sastojka.

Ako iz nekog razloga ne želite koristiti (kupovati) omekšivač iz trgovine, možda bi bilo dobro da ga sami sebi napravite. Omekšivač za rublje možete sami napraviti, a trebat će vam samo 2 sastojka.

Omekšivač koji sami napravite neće u sebi sadržavati štetne kemikalije, posebno one spojeve koji često izazivaju alergije i razne iritacije po koži. Jednostavno sami sebi napravite omekšivač, a recept za to slijedi u nastavku.

Perilica rublja

Kući napravite omekšivač za veš

Sastojci za ovaj omekšivač lako su dobavljivi, a vjerujemo da mnogi od vas sve potrebno već imaju kod kuće. Iznenadit će vas što ide u ovaj kućni omekšivač.

Ključni sastojak za izraditi omekšivač je kuhinjska sol. Tako je, obična kuhinjska sol ima svojstva koja su potrebna da tek oprani veš bude čist i mekan. Sol jako dobro omekšava oprano rublje, a ugodni miris ćete dobiti ako u vaš omekšivač stavite tek par kapljica nekog eteričnog ulja po želji. Nemojte pretjerivati sa eteričnim uljem, jer velike količine mogu ostaviti fleke što ne želite na tek opranom rublju.

Recept za omekšivač

Kako smo već spomenuli, tek 2 sastojka bit će dovoljna da napravite omekšivač.

Potrebni sastojci:

  • 4 šalice kuhinjske soli
  • 10-ak kapi eteričnog ulja

Omekšivač napravite kako smo opisali u nastavku: Pomiješajte potrebne sastojke i čuvajte ih u hermetički zatvorenim staklenkama. Ovaj omekšivač je u suhom stanju, i dozirate ga pomoću šalica ili malenih dozera za pranje rublja.

Ako je voda u vašem domu jako tvrda, za punu mašinu veša za pranje koristite malo manje od ½ šalice soli i eteričnog ulja (omekšivača). Za manje količine rublja dovoljno je da stavite tek 2-3 žlice omekšivača u perilicu rublja.

Obavezno probajte ovaj omekšivač. Uvjereni smo da će biti jako dobar i da će vas ugodno iznenaditi. Još jedan savjet za mirisno i mekano rublje.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...