Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kako napraviti čestitku za Uskrs – unikatnu i veselu

Kako napraviti čestitku za Uskrs

Iako je Uskrs u marketinškom smislu ponešto manje popularan od Božića, za kojeg se također rade čestitke, jednako je bitno čestitati ga drugima. Ovaj veliki blagdan također zaslužuje malo vašeg vremena i energije – nemojte biti ona osoba koja iz godine u godinu samo pošalje SMS i računa da je to dovoljno. Ako znate nekog tko je veliki vjernik ili jako voli Uskrs, potrudite se da mu ovu godinu uljepšate fizičkom čestitkom.

Kako napraviti lijepu čestitku za Uskrs? Želite usrećiti vaše bližnje, ali ne znate crtati te niste prekreativna osoba? Mislite da je to izgovor? Nastavite čitati ovaj post i saznajte trikove koji će vam pomoći da napravite prekrasne čestitke te da ostavite trag na druge u ovo proljetno vrijeme. Ne brinite, neće biti ništa komplicirano i bit će puno savjeta koji će pomoći i manje spretnima.

Neka vam kupovne čestitke budu zadnja opcija!

Ako ne želite slati SMS, „druga najgora stvar“ koju možete napraviti je poslati kupljenu čestitku na koju ćete potpisati ime obitelji. Da, znamo, i to je nešto – lijepo je da ste se uopće sjetili nekog drugog i da im šaljete išta, ali zašto ne biste uzeli komad papira i napravili nešto svoje?

Ako baš birate neku kupovnu čestitku, potrudite se da njen sadržaj bude posebno lijep. U sljedećim paragrafima nađite poglavlje koje je vezano uz poruke i pjesme u čestitkama pa pogledajte što bi moglo biti prigodno za vašu obitelj i prijatelje.

Pratite proljetne boje i dizajne!

Kad u YouTube ili Pinterest pretražite „Easter card ideas“, brzo ćete primijetiti da postoji zajednički nazivnik svim idejama, a radi se o bojama. Zelena, žuta, narančasta i ljubičasta često se pojavljuju u proljetnim i veselim dizajnima. Inspiraciju najbolje možete naći na upravo ovim stranicama, a ako niste vješti u crtanju i precrtavanju, postoje i varijante gdje ćete koristiti samo naljepnice ili ljepljive trake s dizajnima.

Zečevi, patkice, pilići i cvijeće su dobrodošli – zaposlite svoju djecu i dajte im priliku da se kreativno izraze i stvore uspomenu koja će svima biti jako draga. Naš najbolji savjet je da koristite deblji papir i da pustite mašti na volju. Tako ćete osigurati unikatni rad koji će se sigurno svidjeti svima, a moći će dugo stajati na polici i neće se savijati.

Budite kreativni s porukama!

Razmislite kome šaljete čestitku i koliko je toj osobi Uskrs vezan uz religiju – ponekad ne možemo svima napisati istu čestitku. Osim što na internetu možete naći razne čestitke, možete i koristiti neki komad književnosti. Pejsažna ili idilična lirika odličan su izbor – hrvatski pjesnici bavili su se i takvim temama. Ako znate engleski, možete svojim bližnjima osigurati unikatnu čestitku tako da prevedete original na hrvatski jezik i tako ih iznenadite.

Mali savjet –  nikad ne koristite web stranicu koja je prva rangirana kad pretražite „čestitke za Uskrs“. Svi su vjerojatno vidjeli te izraze, a ako su i sami tražili čestitke, može se desiti da baš izaberete istu!

Razmislite mora li čestitka biti čestitka?

Moderno je doba – čestitka ne mora nužno doći u kuverti. Snimite kreativan video za svoje prijatelje, pošaljite im i neku pjesmu… Ako želite poslati fizičku čestitku, ali ne želite poslati samo kuvertu, napravite za svoje prijatelje ili rodbinu mali slatki paketić. Čokolada, kava, uskršnji ukrasi i zdravi orašasti plodovi dobar su izbor.

Ako ste dobar kuhar ili kuharica, napravite kolač i uz njega prikvačite kratku porukicu. Za one nešto religioznije – svijeće s čestitkama su dobra ideja. U sljedećem paragrafu pročitajte kako da sami ukrasite svijeću.

Čestitka za Uskrs Zec i jaja

Napravite svijeću kao čestitku za Uskrs!

Kod svijeća se zaista možete jako razigrati! Oko njih možete motati vrpce, na njih možete lijepiti biserčiće i dodatke, a svakako vam preporučujemo i da iskušate oko svijeće motati papir s porukom. Takve ceduljice mogu biti baš simpatične, a definitivno će biti kreativnije od prosječne čestitke!

Ako odlučite napraviti ovu vrstu čestitke, dobro ju upakirajte kako bi dojam bio potpun!

Pop-up čestitke!

Ako niste čuli za pop-up čestitke, definitivno propuštate! Internet je pun tutorijala za ovakve čestitke, a ideja je jednostavna – unutar čestitke ćete stvoriti male stepenice od papira na koje možete zalijepiti nešto što će iskočiti kad se ona otvori.

Ako želite nešto nacrtati, ali da to ne bude nešto veliko, ovo je odlična opcija jer onda taj crtež možete izrezati i staviti na pop-up dio da „iskače“. Popunit ćete prostor na papiru, a ne morate puno crtati! Pretražite „pop up Easter card“ i uživajte u video tutorijalima.

Primjeri simpatičnih čestitki za Uskrs

Za kraj smo smislili nekoliko simpatičnih čestitki koje mogu odlično poslužiti za Uskrs, a nisu tako razvikane kao ostale. Također, prilično su univerzalne i postoji nekoliko razina „religioznosti“ – možete si izabrati onu koja vama najviše paše.

•             Neka vam ovaj Uskrs pomogne da tišinu i mir pretvorite u raspoloženje koje ćete živjeti ove godine. Sretan Uskrs od obitelji ____!

•             Želimo vam blagoslovljen Uskrs u društvu onih koji vaš osmijeh čine većim, a vaše brige manjima! Obitelj _____.

•             Ove godine pustit ćemo piliće i zečiće da lutaju prirodom, a mi ćemo vam sretan Uskrs poželjeti uz kavu i kolače! Obitelj _____.

•             Proljeće budi prirodu oko nas, a Uskrs prirodu u nama – potrudite se da drugima budete ono što želite da drugi budu vama. Sretan i miran Uskrs želi vam obitelj _____.

•             Namučili smo se pišući vam ovu čestitku, a onda smo shvatili da sve što vam želimo već imate u sebi – mi samo želimo da vam uskrsnuće Isusa Krista to osvijesti. Sretan Uskrs od obitelji _________.

•             Iskoristimo današnji dan da budemo zahvalni na hrani koju jedemo, ljudima koje imamo i riječima koje dijelimo. Blagoslovljen Uskrs od srca vam želi obitelj _____!

•             Nadamo se da u buketu proljetnog cvijeća koji bi se svaki dan mogao naći na vašem stolu nalazite ljubav koju vam šaljemo kroz ovu čestitku – sretan vam Uskrs!

Sretan Uskrs i blagoslovljene blagdane, uz lijepe riječi i još ljepše čestitke, žele vam i pisci s bloga. Ako ne slavite Uskrs, želimo vam ugodan dan i potičemo vas da svejedno napravite čestitku za svoje prijatelje koji ovaj blagdan slave! Mala djela čine veliku razliku – pogotovo kada ih je mnogo!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...