Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kako da u potpunosti iskoristite koru od banane?

Za banane znamo da su jedna od najtraženijih tropskih voćki. Sadrže tri prirodna šećera, a to su saharoza, fruktoza i glukoza, u kombinaciji sa vlaknima.

Banane su jako dobro voće jer daju trenutnu hranjivu količinu energije, a istraživanja pokazuju da konzumacija samo dvije banane dnevno osigurava energiju dovoljnu za 90-minutni naporan rad. Nije, dakle, čudo što vodeći svjetski atletičari bananu smatraju voćem broj 1.

Međutim, kora banane nije ništa manje bitna od samog ploda, samo što to mnogi ne znaju. Kako iskoristiti i koru od banane?

Pogledajte spisak top 7 načina upotrebe koje pruža i više nikada nećete baciti koru nakon pojedene banane.

Jako je dobra za izbjeljivanje zuba – Ako želite lijepe bijele zube, iskoristite koru od banane. Trljajte zube njenom unutrašnjom površinu svaki dan tijekom 2 tjedna i ubrzo ćete vidjeti rezultate.

Uklanjanje bradavica sa kože – Imate problem sa stalnim pojavljivanjem bradavica na koži? Ovaj problem se može riješiti uz pomoć kore od banane. Osim što će ih ukloniti spriječit će i njihovo ponovno pojavljivanje. Stavite komad kore banane preko bradavice, pričvrstite flasterom te ostavite da djeluje preko noći. Ponavljajte proces do potpunog uklanjanja bradavice.

Tretman protiv akni i bora uz pomoć kore od banane – Generalno za njegu kože je odlična kora od banane. Odlična je i za umanjenje bora i fleka sa lica. Sadrži antioksidante i antiaging svojstva, hidrira i hrani kožu i konačno pospješuje njenu elastičnost i gipkost. Jednostavno utrljajte koru banane u kožu lica, posebno na upaljena problematična mjesta i ostavite da odstoji pola sata.

Liječenje psorijaze pomoću kore od banane – Kora banane ne može u potpunosti da izliječi ovu kožnu bolest, ali može da umiri njene simptome. Dakle, kora od banane će ukloniti svrab i crvenilo te ubrzati liječenje psorijaze. Utrljajte je na oboljelo mjesto i ostavite da djeluje 10 minuta.

Kora od banane je dobar analgetik – Kora banane je odlična i kao analgetik. Ukoliko imate bolna mjesta na tijelu nježno utrljajte koru banane na oboljelo mjesto i ostavite da odstoji 15ak minuta. Ubrzo ćete osjetiti olakšanje.

Umiruje nadraženu kožu nakon ujeda insekata – Ukoliko imate ujed insekta na tijelu koji vas nepodnošljivo svrbi, umjesto što ćete se češati i napraviti samo još veći problem, probajte da umirite mjesto tako što ćete utrljati koru od banane.

Čišćenje kožne obuće i namještaja – Kora banane je sa unutrašnje strane masna i bogata hranljivim hidratizirajućim svojstvima pa je zato odlična i za čišćenje kože obuće, namještaja, ali i srebrnog nakita.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...