Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Kaki jabuka za probavu i prirodno mršavljenje

kaki
Kaki jabuka - plod

Kaki, ili Japanska jabuka je vrsta egzotičnog voća koje ima mnoga dobra svojstva za ljudski organizam i zdravlje. Smatra se jako dobrim voćem za dobru probavu, kao i dodatak raznim obrocima kada ste na dijetnom režimu prehrane.

Kaki jabuka dobra je za probavu, ali i ako ste odlučili krenuti na dijetu. Zbog čega je tako dobra, napisat ćemo u nastavku.

Kaki je bogat vitaminima i mineralima. Od vitamina možemo izdvojiti veliki udio vitamina B, C i E, te minerale poput kalija, magnezija, fosfora i kalcija. U kaki voću ima dosta aktivnih tvari: lizin, alanin i triptofan, koje će svakako pridodati dobrim svojstvima kaki jabuke. Kaki jabuka je bogata i ugljikohidratima, a nema mnogo kalorija u sebi. Zbog toga i jeste dobra za različite dijete. Jednom prilikom smo čak i spomenuli jedan recept sa kaki jabukom – Kaki jabuka i Chia sjemenke.

Dobra je u dijetama jer kaki voće ima u sebi dijetalna vlakna, koja pomažu probavi, sprječavaju zatvor stolice, upale crijeva, i naravno pomažu mršavljenju. Dobra je za probavu jer djeluje protiv upale crijeva, i raznih bolesti želuca i probavnog sustava.

Kaki jabuka – plod

Kaki jabuka za dobru probavu

Zbog značajnog udjela dijetalnih vlakana, kaki jabuka povoljno djeluje na probavu. Ona pojačava funkcije probavnog sustava, stimulira rad želuca i crijeva, pomažući crijevima da izbace toksine iz organizma.

Na taj način kaki jabuka djeluje dobro na naše zdravlje iz više razloga. Samim tim, što pomaže probavi, naše tijelo se čisti i funkcije organizma se popravljaju i jačaju. Dobit ćemo više energije, jači imunološki sustav i prestat ćemo biti kronično umorni. Kaki jabuka osvježava, i po svom okusu je specifično voće. Zbog toga se koristi u raznim receptima, posebno za pripremu dijetalnih obroka.

Kaki pomaže zdravom mršavljenju

Zbog već spomenutih dijetalnih vlakana, kaki (japanska) jabuka smanjuje apetit, daje osjećaj sitosti i regulira (poboljšava) probavu. U kontekstu dijetalne prehrane, posebno je važno reguliranje probave, jer se tako smanjuje osjećaj nadutosti, a toksini efikasno izlaze iz organizma.

Zanimljivo je još spomenuti da kaki jabuka u sebi ne sadrži masti, ali ima prirodni šećer – što je dobro ako uz dijetu vježbate. Kaki će dati energiju, da imate snage biti više aktivni i raditi vježbe pravilno.

Provjerite još i ovo

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...