Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Još malo činjenica o dobro poznatom čaju od kamilice

Svi smo čuli za čaj od kamilice. Toliko je dobro korišten da je postao sinonim za čaj općenito. Ipak, da bi bolje upoznali ovaj prirodni ljekoviti napitak, pročitajte članak do kraja.

Iako često pravimo tople napitke, neke male tajne ipak ne znamo.

Čaj od kamilice je napitak žute boje, te aromatičnog i vrlo ugodnog okusa i mirisa. Zbog svojih sastojka ovaj se napitak još od davno koristi u raznorazne ljekovite svrhe, a najviše je poznat po svojem izuzetno umirujućem učinku. Kamilica također djeluje jako pogodno na kožu pa se često upotrebljava u proizvodnji krema kao i mnogih drugih proizvoda.

Čaj od kamilice ima dugu povijest što ne iznenađuje zbog njegovog okusa, mirisa ali prije svega izrazito ljekovitog učinka. U nastavku pročitajte mao o ljekovitim svojstvima čaja, što sve može liječiti i kada se ovaj čaj upotrebljava. Već sada sebi napravite čaj od kamilice.

Koja su to ljekovita svojstva čaja od kamilice?

Ima ih mnogo, pa ćemo spomenuti da čaj kamilice umanjuje bolove, dobro djeluje protiv prehlade (pogotovo za vrijeme zimskih dana jer jača imunitet i tako djeluje kao prevencija raznoraznih prehlada), pomaže kod raznih kožnih bolesti, pomaže protiv nervoze, pomaže kod hemoroida, pomaže kod bolova bubrega i mokraćnog mjehura te pomaže kod smanjivanja bolova otvrdnule jetre ili slezene.

Tu nije kraj, pa da nastavimo i kažemo da čaj od kamilice djeluje izuzetno umirujuće na organizam, te tako smiruje živčanu rastrojenost. Ovaj ljekoviti čaj pomaže u prevenciji raka, te je izuzetno dobar kod nesanica, i jako dobro opušta mišiće. Topli oblozi od čaja pomažu kod oteklina (ako nisu topli ili mlaki oblozi onda mogu i pojačavati), pomažu u njezi kože, pomažu kod bolova glave, pomažu kod proljeva, pomažu kod bolova u križima i nogama (reuma).

Čaj će pomoći i u slučaju nedovoljnog izlučivanja mokraće, on će da potakne probavu i poboljša tek, pomogne kod ispadanja kose, te kod bolesti pluća. Čaj od kamilice pomaže kod gnojnih rana, pomaže kod kamenca, ublažuje grčeve, te menstrualne tegobe.

Treba vam još razloga da pijete čaj od kamilice? Pročitajte članak Kako se pravi čaj od kamilice i u zdravlju započnite dan!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...