Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Iznenadit ćete se koliko je pivo dobro za vaše zdravlje – Ako se pije umjereno…

Najnovija istraživanja su pokazala kako je konzumiranje piva ili nekog drugog alkohola dobro za zdravlje. No, ključna riječ je umjerenost. Dokazano je kako ljudi koji umjereno konzumiraju alkohol duže žive od onih koji ga uopće ili pak prekomjerno konzumiraju.

I danas se vode rasprave na temu, dali je pivo zdravo ili ne!?

Pivo je alkoholno piće i ne trebamo se zavaravati svrstavajući ga u kategoriju prehrambenih proizvoda. Ukoliko nemate granice u ispijanju piva, ono je svakako štetno baš kao i svako drugo alkoholno piće.

Doduše, manje je štetno za tijelo od žestokih pića, ali svakako je štetno ukoliko se pije neumjereno. Prije nego nastavite čitati o pivu, u nastavku ovog teksta, kao upozorenje na prethodne dvije rečenice vam savjetujemo da pročitate članak na temu alkoholizma.

Dobro, sada možemo nastaviti da pišemo kada nam pivo može pomoći, ali opet uz napomenu, jedno pivo ili eventualno dva tijekom dana.

Dobro je za srce – Pivo, osobito tamno, izvor je topivih vlakana zbog ječma od kojeg se pivo proizvodi. Vlakna pomažu sniziti razinu ‘lošeg’ kolesterola u krvi, a podižu razinu ‘dobrog’ kolesterola, što će smanjiti rizik od srčanih bolesti. Dodatne prednosti su hmelj i slad u pivu koji su dobri antioksidansi. No, morate imati na umu da su te zdravstvene koristi uglavnom vidljive u muškaraca i žena srednje dobi. Dakle, ispijanjem piva u svojim 30-im godinama nećete spriječiti srčani udar kada uđete u 50-e.

Izbjegnite ‘pivski trbuh’ – Previše piva može dovesti do pojave pivskog trbuha, ali jedno pivo dnevno može doprinijeti da izbjegnete sklonost debljanju, tvrdi Michael Roizen. Razlog tome su gorke tvari koje sadrži hmelj.

Čaša piva dobra je za bubrege – Spojevi u hmelju usporavaju oslobađanje kalcija u kostima, što pridonosi smanjenoj opasnosti od pojave bubrežnih kamenaca u muškaraca. Popijte čašu dnevno kako biste izbjegli bolne bubrežne kamence.

Za bolju kožu – Pivo je prirodni lijek za vašu kožu. Dodajte dvije šalice piva u toplu kupku i pomoći će kod psorijaze i drugih kožnih bolesti zahvaljujući hmelju.

Dobro je za zdravlje kostiju – Jedno hladno pivo dnevno koristit će vašim kostima. Tajna je u siliciju, koji potiče proizvodnju kolagena, a to je protein koji povećava gustoću kostiju i održava zglobove fleksibilnijima. Pivo od ječma je najbolje za sprečavanje osteoporoze, prenosi Net.hr .

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...