Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Greške koje radite pa dolazi do gljivičnih oboljenja

Žene znaju često imati problema sa gljivičnim oboljenjima.

Ovakve pojave nekada je jako teško liječiti, pa da vas upoznamo sa koracima koje možete poduzeti da do njih uopće ni ne dođe.

Ljetni period sa sobom donosi povećano lučenje znoja u različitim dijelovima tijela, pa i na području vagine, što znači moguću pojavu infekcija.

Iako gljivične infekcije ne pogađaju svaku ženu, one su jako česte i za sobom nose mnoge zdravstvene probleme. Gljivične infekcije i bakterijske vaginoze su najčešće vaginalne infekcije bez obzira na godišnje doba, ali se ipak učestalije javljaju u ljetnom periodu.

Jedini način da se spriječi pojava vaginalne infekcije tijekom ljetnog perioda je dobra vaginalna higijena. Drugi načini da spriječite infekcije je da prestanete sa nekim greškama koje možda svakodnevno radite.

Pazite na intimnu higijenu, na dobar odabir donjeg rublja i još neke stvari

Loša menstrualna higijena može dovesti do mnogih problema, pa i pojave gljivične infekcije. Zbog toga je jako važno da vodite računa o higijeni tijekom menstruacije, posebno ako je ljeto. Iako ih mnogi ne preporučuju kao idealno rješenje, tamponi su poželjni tijekom vrućih ljetnih dana. Ako koristite higijenske uloške, onda ginekolozi savjetuju da ih mijenjate često kako bi svoju vaginu održale suhom. Koristite najneutralnije proizvode sa najmanjom količinom mirisa i kemikalijama da smanjite pojavu svraba i iritacije.

Ispiranje vagine može biti od pomoći. Ženama ne treba ispiranje da očiste svoje vagine, jer se vagina sama čisti prirodnim sekretom. S druge strane, 20-40% žena koristi vaginalni tuš, što može biti korisno, ali se nikako ne trebaju koristiti sapuni. Dovoljno je vaginu ispirati blago toplom vodom.

>> Pravila za očuvanje zdravlja intimnih dijelova

Pamučne gaćice su uvijek bolji izbor od sexy rublja, posebno ako imate problema tamo dolje. Donji veš od satena ili svile može izgledati seksi, ali zadržava vlagu koja može dovesti do vaginalne infekcije. Pamučno donje rublje je najbolje za vaginu jer joj omogućava da diše. Napravite pauzu od seksi donjeg veša tokom ljeta, jer je to zamka za vlagu i toplotu.

Sređivanje intimnog područja treba uraditi pažljivo, misleći pri tome i na zdravlje. Ljeto je godišnje doba kada se žene često sređuju, posebno po intimnim dijelovima tijela. Depilaciju i brijanje intimnih dijelova potrebno je uraditi bar jedan dan prije izlaganja slanoj vodi ili bazenu. Pravilno nahranite kožu svojih genitalija prije depilacije. Koristite prirodne proizvode kao što je maslinovo ulje.

>> Kupanje u bazenu i strah od gljivica

Mokar bikini skinite sa sebe čim ste završili sa kupanjem. Presvucite se u suhu odjeću, jer u suprotnom pomažete gljivicama da se lakše razvijaju. Ne nosite dugo vlažan bikini ako ne želite da završite sa vaginalnom infekcijom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...