Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Putovanja

Godišnji odmor pobudit će sreću i veselje

Godišnji odmor More

Na žalost, zbog sve manje slobodnog vremena, užurbanosti i svakodnevnih zadataka, stres i tjeskoba nas napadaju. Točnije, nedostaje nam trenutaka za godišnji odmor, koji dalje za sobom dovode do boljeg raspoloženja općenito.

Ne treba nas čuditi što svako malo neki izvještaji govore o sve većem broju oboljelih od depresije, stresa, anksioznosti i sličnih poremećaja. Naime, takav nam je stil i način života. Dok neki sve ove obveze uzimaju kao normalne, trebamo znati da ne smijemo biti robovi navikama, i da uvijek trebamo pronaći trenutke za sebe.

Borba protiv stresa i tjeskobe

Svakodnevne poslove svakako trebamo obaviti. Na tome se zasniva čitavo naše postojanje, barem danas u svijetu ekonomije koja nas okružuje i pogoni naprijed sve što znamo i poznajemo. Sa druge strane, mi smo ljudska bića, sa osjećajima i mnogim drugim potrebama. Nismo roboti, a to znači da trebamo uživati u životu, ako je moguće i kroz rad, ali najmanje što možemo za sebe učiniti je da postignemo sretne trenutke barem onda dok ne radimo.

Da bi se riješili spomenutih zdravstvenih, problema, najčešće psihološke prirode, ali i onih drugih, s vremena na vrijeme nam je potreban odmor. Potrebna nam je opuštena komunikacija sa dragim osobama, druženje i zabava. Najčešće sve to možemo pronaći tijekom godišnjeg odmora. Mnogi ne mogu ili ne znaju uživati svakodnevno, ili kroz vikend, pa takve sretne trenutke dožive tek kroz godišnji odmor. OK, i to je nešto. Napisat ćemo par lijepih primjera godišnjeg odmora – u našoj blizini, na Jadranskoj obali.

Godišnji odmor na Jadranskoj obali

Iako smo kao mladi, svi mi željni provoda i velikih gužvi, možda bi nam tijekom odmora više odgovarala neka udaljena lokacija, mir i tišina. Ako se ne vidite u takvom okruženju, slobodno pronađite neke poznate lokacije zabavnog karaktera. Najbolje se možete provesti u Vodicama, ili možda na plaži Zrče. To su zapravo mjesta za mlade i one koji se tako osjećaju. Možda nećete imati vremena za pročitati knjigu i odmarati tijekom večeri, ali to zapravo ni ne tražite. Osjećaj zadovoljstva je tu, sreća i osmjeh na licu su zagarantirani.

Ipak, za one koji baš žele mir i tišinu, mjesto udaljeno od gužvi i buke noćnih klubova, izdvajamo ova mjesta…

Ako ste u potrazi za odmaralištem, uz more i sa lijepom plažom, onda su neki od hrvatskih otoka pravo mjesto za vas. Otok Ugljan udaljen je tek 20 minuta vožnje trajektom od Zadra. Dobro je naseljen, a opet ne previše. Prema našem izboru, ovaj otok nudi sve potrebno za odmor u tišini.

Posjetite ga sa obitelji ili prijateljima. Prelijepe plaže koje gledaju prema Zadru oduševit će svakoga. Malena mjesta na otoku ne trpe velike gužve, a opet imaju sve što vam je potrebno tijekom odmora. Tu su kafići, restorani i picerije, te drugi popratni sadržaj poput trgovina i naravno pansioni za prenoćište. Ako se odlučite posjetiti otok Ugljan, ili neki drugi sličan, uvjereni smo da će vaš odmor proći u miru i tišini.

Zaboravite na stres uz opuštajući odmor

Zaboravit ćete na stresne dane iza vas, odmorit ćete se i opet upoznati sve bliske ljude sa kojima inače nemate vremena popričati.

Naravno, osim Ugljana, tu su i drugi otoci, te neka priobalna mjesta koja nude lijepe prizore. Možda je najbolje da pogledate ponudu i sami odlučite gdje bi otputovali. I potraga za odredištem će biti dovoljna da vam u trenutku izmami osmjeh na lice. Imate dosta vremena da se odlučite gdje otputovati sljedeće sezone.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...