Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Kineski recept sa đumbirom poboljšat će probavu

riza kao lijek
Pripremljena riža

Ovo je dobro poznati prirodni lijek u Kini. Sada ćemo i mi napisati recept, te objasniti kako lijek djeluje i kako ga uzimati pravilno.

U nastavku ćemo napisati recept za pripremu lijeka za dobru probavu. Glavni sastojak koji u tome pomaže je korijen đumbira.

Đumbir ima jako važno mjesto u istočnjačkoj farmakopeji. Evo jedne kineske tajne koju prati glas da odlično djeluje na želudac i probavu.

Recept za ovaj lijek od đumbira

Pripremljena riža

Stavite šalicu riže u plitku zdjelu. Natočite u nju vodu tako da pokrije rižu i ostavite da stoji cijelu noć kako bi se potpuno apsorbirala. Ako je ostalo nešto vode odstranite je. Stavite rižu u suhu tavu i postupno zagrijavajte neprestano miješajući kuhačom. Kada riža bude suha, zlatne boje i kad se ohladi, stavite je u staklenku i čvrsto zatvorite kako biste je zaštitili od vlage.

Kasnije, kada trebate uzimati ovaj lijek, uradite sljedeće: Zagrijte pola šalice vode da proključa, te u nju dodajte žličicu prethodno pripremljene suhe riže. U to stavite komadić đumbirovog korijena. Kuhajte jednu minutu, sklonite sa vatre i pustite da stoji 5 minuta, pa onda ocijedite.

Uzimajte jednu žličicu jednom do dva puta na dan.

Kinezi tvrde da je ovaj lijek posebno dobar tijekom zime jer umiruje i grije želudac. Kažu da blagotvorno djeluje na čitav organizam.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...