Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Domaći med uklanja crvenilo lica: Tjedan dana umjesto maske na lice nanosila med

Domaći med mnogi od nas koriste za podizanje imuniteta, vraćanje energije, borbe protiv gripa i prehlada. Najčešće ga unosimo u organizam ispijajući čaj, iako puno bolji efekt ima kada ga unosimo direktno u organizam oralno, jer vruća tekućina uništava neke korisne sastojke meda, prema mnogim stručnjacima.

No, jedna strana novinarka pokušala je tretirati kožu uz pomoć domaćeg meda. Ne, nije ona prva koja je to koristila, med je staro, već prokušano sredstvo za njegu i liječenje kožnih bolesti. No, ona je odlučila tretirati najizloženiji dio tijela. kožu lica.

Koristite domaći med, visoke kvalitete

Ideja je bila prestati koristiti sva kozmetička sredstva za njegu kože lica, a primarno je izbacila razne maske za lice koje su joj postale dio svakodnevice. Tretman je odlučila isprobati na tjedan dana, a rezultate je objavila na blogu. Rezultati su prilično iznenađujući kako tvrdi, ako joj možemo vjerovati na riječ s obzirom na to da nije objavila slike prije i poslije tretmana.

Ono što je odmah napomenula jest da je koristila domaći med. Općenito govoreći, kupovni med nije niti približno dobar kao od domaćeg proizvođača. Nađite nekoga tko sam proizvodi med, visoke kvalitete, te pokušajte ovaj recept, pa objavite svoje rezultate na našoj Facebook stranici.

Nizak pH ubija bakterije

Zašto su ljudi uopće probali koristiti med za njegu kože? Razlog leži u činjenici da med ima vrlo nisku pH vrijednost, oko 3,5. S druge strane, bakterije da bi preživjele, trebaju duplo veću razinu pH (oko 7, nap. a.). Također, med sadrži visoku razinu šećera u omjeru s vodom, stoga će med prikupljati vlagu iz zraka kako bi postigao uravnoteženi pH. Zbog toga će vaša koža biti hidratizirana i izgledat će svježije, tvrdi autorica.

Kako je uopće koristila med? Jednostavno ga je razmazala po licu, kao bilo koju drugu masku za lice. Iako je u početku ljepljivo, koža se privikne, a s obzirom na to da med ne zateže kožu kao neke maske, u pojedinim momentima možete zaboravite da imate med na licu.

Iz iskustva: Med stvarno može pomoći kod crvenila i akni

Kao autor ovog članka odlučio sam probati ovaj recept. Moram priznati da sam ugodno iznenađen rezultatima. No, s obzirom na činjenicu da imam problema s kožom lica (dijagnoza dermatovenerologa je rosacea – rozaceja, nap. a) koža mi zna biti prilično suha. Nakon ispiranja meda u mlakoj vodi, obavezno sam mazao s nekom kremom kako bi izbjegao i rezultat je stvarno za pohvaliti se.

Naravno, za kronične probleme kao što je rozaceja, pa čak i neki oblici dermatitisa, ova metoda neće u potpunosti ukloniti simptome. Ali, da se rezultati mogu vidjeti ubrzo nakon tretmana – svakako mogu. Konačno, svakako sam pristalica ideje da se na kožu stavljaju preparati na prirodnoj bazi. Stoga, ako se već premišljate između kupovne maske za lice ili domaćeg meda, nemojte uopće dvojiti. Domaći med je zdraviji, pa čak i financijski prihvatljiviji.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...