Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Čudesni lijek od kore nara – Ne bacajte koru!

Lijek koji se priprema od kore nara koristio se još u vrijeme Hipokrata. Pomaže kod dizenterije, dijareje i različitih stomačnih virusa, kao i kod upale slijepog crijeva, salmoneloze, čira na želucu i disbakterioze crijeva.

Kada pojedete ukusne bobice nara, ne bacajte koru. Od nje se pravi jako dobar prirodni lijek.

Potrebno je samo osušiti koru i čuvati je negdje na suhom, da bude spremna za korištenje. Ovako spremljena kora će poslužiti za pripremu ljekovitog čaja, koji će pomoći u slučaju stomačnih infekcija i crijevnih poremećaja.

U nastavku teksta ćemo predstaviti neke recepte iz ruske narodne medicine

Priprema odvara od suhi kora nara: Omjer suhi kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šalicu ili čašu staviti 10-12 grama suhe kore nara i preliti sa 200 ml ključale vode. Pokriti tanjurićem, i ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Nakon toga odvar može da se pije.

Primjena ovog lijeka za određenu bolest

Za liječenje dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa odvar treba konzumirati na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šalice odvara. Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tanjuriće. Ako već nakon 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proljev i njegovo liječenje je završeno.

Ako ni nakon 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači da bolujete od dizenterije, dijareje, tifusa, salmoneloze, ili kolere. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popiti preostalu polovinu šalice odvara. Proces liječenja nastavlja se i u narednih 3 sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.

Odvar liječi i neke teže bolesti poput čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa, i disbakterioze crijeva. Konzumirati odvar suhi kora nara na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, odvar početi piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) odvara u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi piti ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju četvrtu dozu popiti pred spavanje.

Ne treba piti odvar svaki dan, već svaki drugi. 1,3,5,7 dan – piti, 2,4,6 dan – ne piti. To je dovoljno za potpuno izlječenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete učiniti nakon napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja.

>> Odličan sok od nara i mandarina <<

Zapamtite: U procesu liječenja – odvar se ne cijedi. Za vrijeme liječenja – ne smijete konzumirati alkohol. Odnos kore nara i ključale vode je 1:20.

Za kraj jedna važna napomena – Suština liječenja sastoji se u tome, da se u cijelom gastrointestinalnom traktu stalno poništavaju sve patogene bakterije, dok one zdrave ostaju.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...