Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Čudesni lijek od kore nara – Ne bacajte koru!

Lijek koji se priprema od kore nara koristio se još u vrijeme Hipokrata. Pomaže kod dizenterije, dijareje i različitih stomačnih virusa, kao i kod upale slijepog crijeva, salmoneloze, čira na želucu i disbakterioze crijeva.

Kada pojedete ukusne bobice nara, ne bacajte koru. Od nje se pravi jako dobar prirodni lijek.

Potrebno je samo osušiti koru i čuvati je negdje na suhom, da bude spremna za korištenje. Ovako spremljena kora će poslužiti za pripremu ljekovitog čaja, koji će pomoći u slučaju stomačnih infekcija i crijevnih poremećaja.

U nastavku teksta ćemo predstaviti neke recepte iz ruske narodne medicine

Priprema odvara od suhi kora nara: Omjer suhi kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šalicu ili čašu staviti 10-12 grama suhe kore nara i preliti sa 200 ml ključale vode. Pokriti tanjurićem, i ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Nakon toga odvar može da se pije.

Primjena ovog lijeka za određenu bolest

Za liječenje dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa odvar treba konzumirati na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šalice odvara. Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tanjuriće. Ako već nakon 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proljev i njegovo liječenje je završeno.

Ako ni nakon 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači da bolujete od dizenterije, dijareje, tifusa, salmoneloze, ili kolere. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popiti preostalu polovinu šalice odvara. Proces liječenja nastavlja se i u narednih 3 sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.

Odvar liječi i neke teže bolesti poput čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa, i disbakterioze crijeva. Konzumirati odvar suhi kora nara na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, odvar početi piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) odvara u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi piti ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju četvrtu dozu popiti pred spavanje.

Ne treba piti odvar svaki dan, već svaki drugi. 1,3,5,7 dan – piti, 2,4,6 dan – ne piti. To je dovoljno za potpuno izlječenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete učiniti nakon napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja.

>> Odličan sok od nara i mandarina <<

Zapamtite: U procesu liječenja – odvar se ne cijedi. Za vrijeme liječenja – ne smijete konzumirati alkohol. Odnos kore nara i ključale vode je 1:20.

Za kraj jedna važna napomena – Suština liječenja sastoji se u tome, da se u cijelom gastrointestinalnom traktu stalno poništavaju sve patogene bakterije, dok one zdrave ostaju.

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...