Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Čajevi za dobar početak dana – Ljekoviti napitak za lakši dan

Čajevi su odavno poznati po svojim dobrim učincima za zdravlje. Posebno su dobri biljni čajevi koji uključuju cvijeće, korijenje i lišće biljaka. Oni koriste sve dijelove biljke u izradi infuzije pomoću koje čaj dobiva okus, miris i zdrava svojstva.

Biljni čajevi jako su zdravi. Naučite koji su posebno dobri za dobar početak dana.

Napravite sebi neki od njih i uživajte u ostatku dana.

Biljni čajevi imaju više korisnih spojeva od čajeva koji su dobiveni isključivo od listova. Za početak konzumiranja takvih čajeva dobro je isprobavati više njih. Kao i uvijek, treba biti oprezan s konzumiranjem nečega novoga pogotovo ako osoba ima zdravstvenih problema. Zbog toga je uvijek potreban savjet s liječnikom. Postoji mnogo odličnih biljnih čajeva, navest ćemo samo neke.

Odaberite sebi čaj koji vam najbolje odgovara po okusu.

Čaj od peperminta – jedan od najpopularnijih biljnih čajeva. Koristan je za ubrzavanje metabolizma te smanjuje nadutost i mučninu. Ovaj čaj nije dobar za one koji imaju probavnih smetnji stoga je potrebno konzultirati se s liječnikom.

Čaj od đumbira – popularan je među onima koji se žele zaštititi od prehlade i gripe. Djeluje umirujuće na želudac. Đumbir je poznat korjenasti začin koji je izvrstan za zdravlje.

Čaj od kamilice – jedan od najomiljenijih čajeva diljem svijeta. Kamilica je odavno poznata po svojim ljekovitim učincima. Pomaže kod nesanice, sprječava probleme s plućima i sinusima. Ovaj čaj je odličan izbor za trenutke kada se želite opustiti i smiriti.

Čaj od šipka – dobiva se od ploda biljke ruže i ima prekrasan okus. Ima visoku razinu vitamina C i pomaže u zaštiti od prehlade i drugih infekcija. Također, smiruje želudac i pomaže probavi. Prepoznatljive je boje.

Čaj od maslačka – odličan je za zdravlje jetre. Pomaže ukloniti kemikalije koje mogu oštetiti jetru i čuva ju u dobrom stanju. Jetra u osnovi uklanja otrove iz tijela, no neki od tih otrova mogu dovesti do disfunkcije jetre. Maslačak pomaže da do toga ne dođe. Dobar je i za žuč te za pravilnu probavu masti u tijelu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...