Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Čajevi za dobar početak dana – Ljekoviti napitak za lakši dan

Čajevi su odavno poznati po svojim dobrim učincima za zdravlje. Posebno su dobri biljni čajevi koji uključuju cvijeće, korijenje i lišće biljaka. Oni koriste sve dijelove biljke u izradi infuzije pomoću koje čaj dobiva okus, miris i zdrava svojstva.

Biljni čajevi jako su zdravi. Naučite koji su posebno dobri za dobar početak dana.

Napravite sebi neki od njih i uživajte u ostatku dana.

Biljni čajevi imaju više korisnih spojeva od čajeva koji su dobiveni isključivo od listova. Za početak konzumiranja takvih čajeva dobro je isprobavati više njih. Kao i uvijek, treba biti oprezan s konzumiranjem nečega novoga pogotovo ako osoba ima zdravstvenih problema. Zbog toga je uvijek potreban savjet s liječnikom. Postoji mnogo odličnih biljnih čajeva, navest ćemo samo neke.

Odaberite sebi čaj koji vam najbolje odgovara po okusu.

Čaj od peperminta – jedan od najpopularnijih biljnih čajeva. Koristan je za ubrzavanje metabolizma te smanjuje nadutost i mučninu. Ovaj čaj nije dobar za one koji imaju probavnih smetnji stoga je potrebno konzultirati se s liječnikom.

Čaj od đumbira – popularan je među onima koji se žele zaštititi od prehlade i gripe. Djeluje umirujuće na želudac. Đumbir je poznat korjenasti začin koji je izvrstan za zdravlje.

Čaj od kamilice – jedan od najomiljenijih čajeva diljem svijeta. Kamilica je odavno poznata po svojim ljekovitim učincima. Pomaže kod nesanice, sprječava probleme s plućima i sinusima. Ovaj čaj je odličan izbor za trenutke kada se želite opustiti i smiriti.

Čaj od šipka – dobiva se od ploda biljke ruže i ima prekrasan okus. Ima visoku razinu vitamina C i pomaže u zaštiti od prehlade i drugih infekcija. Također, smiruje želudac i pomaže probavi. Prepoznatljive je boje.

Čaj od maslačka – odličan je za zdravlje jetre. Pomaže ukloniti kemikalije koje mogu oštetiti jetru i čuva ju u dobrom stanju. Jetra u osnovi uklanja otrove iz tijela, no neki od tih otrova mogu dovesti do disfunkcije jetre. Maslačak pomaže da do toga ne dođe. Dobar je i za žuč te za pravilnu probavu masti u tijelu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...