Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Breaking: Hrvatska od sutra ide 30 dana u karantenu!

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, dao je intervju za RTL televiziju, u kojem je najavio da će se od sutra zatvoriti svi ugostiteljski objekti i objekti u kojima se okupljaju ljudi, a koji nisu nužni da posluju u ovom trenutku.

To je nešto što ćemo prezentirati sutra, ali već su bile najave u tom smjeru, dao ih je predsjednik Vlade na sjednici, ja sada to samo ponavljam. Pokušavamo donijeti odluke, ali treba zaštiti i radna mjesta u ovoj situaciji. Sve se to nekako komplementarno radi, i taj gospodarski dio vlade i ovaj zdravstveno sigurnosni.” – rekao je ministar Davor Božinović, te na pitanje zatvaraju li se ugostiteljski objekti na 30 dana odgovorio:

Od sutra bi to trebalo početi. Sutra Vlada ide sa setom prijedloga Zakona ide u Sabor, nakon toga ćemo imati sjednicu stožera, materijali su u izradi, a onda ćemo objaviti sve te mjere koja obuhvaćaju zatvaranje svih objekata koji nisu nužni, a sve su to mjesta intenzivnih i potencijalno socijalnih kontakata. Ostavit će se ono što je nužno.

Ugostiteljski objekti se zatvaraju na 30 dana

Na pitanje kada bi ova odluka trebala krenuti u primjenu odgovorio je vrlo jasno: “Izgledno je da to starta već od sutrašnjeg dana ili od četvrtka” – potvrdio je.

Odluka o ovakvim mjerama dolazi svega nekoliko sati nakon što je u javnost izašla informacija da su dva doktora zaražena korona virusom. No, ta vijest ne bi toliko bila šokantna da doktori nisu zatajili činjenicu da su bili za vikend na skijanju u Austriji, što je dovelo do još većih problema.

Dva doktora tajila da su bili na skijanju

Bit će sankcionirani zbog svojih postupaka. Za sada je tri osobe zaraženo, dok je još jedna vrlo suspektna. Osim toga, tri posto radnika Rebra je u izolaciji, što je u brojkama oko 140 ljudi, a sve je to posljedica neodgovornosti.” – rekao je direktor rebra, Ante Ćorušić.

Premijer Andrej Plenković još nije dao izjavu vezanu za ovaj veliki propust, te svakako neodgovorno ponašanje doktora s Rebra. A samu odluku o zatvaranju najavio je na današnjoj sjednici kada je rekao.

Plenković: Cilj je smanjiti društvene kontakte

Stožer će u idućih nekoliko dana donositi razne mjere o privremenoj obustavi rada. Između ostalog trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, muzeja, kina, kazališta, teretana, izložbi, dječjih radionica… Cilj je smanjiti društvene kontakte” – rekao je premijer. Ministar Marić najavio je i neke mjere koje bi trebale pomoći poslodavcima.

Omogućit će se odgoda plaćanja javnih davanja; porez na dohodak i dobit, kao i doprinosi. Odgoda će biti na tri mjeseca, a moći će se prolongirati na još tri. A nakon toga, omogućit ćemo i beskamatnu otplatz duga. Građanima koji su zaposleni u poslovnim subjektima koji su najviše osjetili teškoće omogućit će se i odgoda otplate kredita” – rekao je.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...