Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Bijeli luk liječi herpes i druga virusna oboljenja

lijek protiv herpesa
Prirodni lijek za herpes

Herpes je dosta česta pojava, točnije virusna infekcija na koži koja više smeta nego što je opasna po zdravlje čovjeka. Ipak, želimo ga ukloniti a nekada lijekovi i nisu efikasni. Ako želite isprobati prirodni lijek za herpes, preporučujemo bijeli luk.

Za smirivanje upale, odnosno liječenje herpesa dovoljno je uzeti jedan režanj bijelog luka, prepoloviti ga i taj otvoreni dio prisloniti na herpes. Čuvajte tako prislonjeno 10 minuta, pa nakon toga lagano isperite toplom vodom.

Što je herpes?

Herpes je pojava na površini kože nastala kao posljedica infekcije virusom Herpes simplex. Najčešće se pojavi na području usta, a prenosi se izravnim kontaktom – zagrljajem, poljupcem ili upotrebom zajedničkog pribora za jelo ili higijenskih pomagala.

Grupa herpes virusa uključuje 8 različitih virusa koji izazivaju drugačija oboljenja kod čovjeka. Za ovaj virus karakteristično je da zadržava u čovjeku i aktivira se kada imunitet oslabi. Dakle, nakon prve zaraze, virus se smjesti u DNK domaćina i stoji u stanju mirovanja sve dok organizam ne oslabi da bi virus mogao napredovati i izazvati takve reakcije.

Kada se pojavi herpese uradite sljedeće…

Prirodni lijek za herpes

Mnogi od nas su osjetili neugodu koju sa sobom donosi herpes. Osim što boli i pecka, herpes je i estetski problem, pa ga mnogi žele skriti i zamaskirati.

Neki koriste aciklovir ili cinkovu mast, no oba ova proizvoda ostavljaju neugledne bijele fleke na mjestu gdje se namažu.

Ako želite izbjeći bijele fleke po licu, oko usana, možete se poslužiti bijelim lukom. Na samom početku teksta smo napisali kako se koristi bijeli luk protiv herpesa, ali ćemo još jednom ponoviti, a uz to i spomenuti još neke prirodne lijekove protiv herpesa.

Djelujte već na prve naznake izbijanja herpesa. Čim prvi put osjetite da će vam herpes izbiti, odmah krenite sa upotrebom prirodnih lijekova. Najbolji prirodni lijekovi za herpes su bijeli luk, propolis, tinktura matičnjaka, echinacea i propolis.

Sve su to prirodni lijekovi izraženih antivirusnih osobina.

Herpes se najčešće pojavljuje na usnama i oko njih, a za liječenje herpesa najbolje vam može poslužiti bijeli luk. Bijeli luk će efikasno eliminirati viruse, a neće ostaviti fleke za sobom.

Bijeli luk povećava obrambenu sposobnost organizma. Dobro ga je jesti, da bi se organizam bolje zaštitio od virusnih napada, a u slučaju da je herpes već izbio, uzmite bijeli luk i sa njim tretirajte inficirano područje.

Bijeli luk je bogat mineralima kao što je kalcij, sumpor, fosfor i željezo, a sadrži i mnoge druge spojeve koji jako dobro djeluju na sveukupno zdravlje čovjeka. Pisali smo i prije o bijeelom luku pa pročitajte članak – bijeli luk u alternativnoj medicini.

Za 12 sati herpes će nestati

Bijeli luk je toliko efikasan da su mnogi posvjedočili kako je herpes nestao već nakon 12 sati od primjene bijelog luka.

Uzmite češanj bijelog luka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta tijekom dana, i već za 12 sati herpes će da nestane. Ako je pak riječ o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Zašto je češnjak tako djelotvoran?

Češnjak je biljka izvanrednih ljekovitih sposobnosti. Jedan je od najpoznatijih prirodnih lijekova, pa da ga predstavimo u kratkim crtama. Naime, češnjak povećava obrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcij, sumpor, fosfor i željezo, a u sebi sadrži i eteričnih ulja kao što su alicin, alin i dušičnu tvar. Sadrži i vitamine, stoga ga smatramo prirodnim antibiotikom. Neki laboratorijski studiji su pokazali da češnjak ima anti tumornu aktivnost zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.

Češnjak se koristi i u slučaju drugih oboljenja. Mnogi danas koriste češnjak za liječenje visokog krvnog tlaka, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava nervozu, umor, bronhitis, kronični kašalj, astmu, tuberkulozu, tifus, koleru, bjesnoću, groznicu, malariju, vrši odlaganje toksina iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprječava trombozu.

Savjet plus: Ako ne želite bijeli luk čuvati na koži, možete zgnječiti jedan češanj I u njega namočiti štapić za uši. Nakon toga lagano nanesite sastojke na herpes. Sumporni spojevi iz češnjaka će odraditi ostalo.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...