Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Sport

Kutija šibica 2024. seli u KC Dražen Petrović: Fanovi žale za popularnom “dvojkom”

Biberon Koestlin Kershoffset Kamgrad
Foto: Kutija šibica

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, legendarna Kutija šibica, spreman je za velike promjene u svom 53. izdanju. Turnir, koji se uz Zlatnu piruetu i Hanžekovićev memorijal svrstava među tri najdugovječnija sportska događanja u Gradu Zagrebu, ove godine mijenja svoju dugogodišnju lokaciju.

Zbog planiranih radova na obnovi Doma sportova, završnica turnira seli se u Košarkaški centar Dražen Petrović, a utakmice četvrtfinala, polufinala i finala donose nova uzbuđenja s novim terminima.

Kutija šibica: nova lokacija, novi izazovi

Od 21. prosinca, završnica ovog iznimno popularnog malonogometnog spektakla igrat će se na kultnom parketu KC Dražen Petrović, što će zasigurno unijeti novu energiju i atmosferu.

Zbog prilagodbi koje su provedene kako bi dvorana mogla ugostiti ne samo košarkaške, nego i druge sportske događaje, organizatori vjeruju da će prelazak u novu dvoranu biti iznimno uspješan. Teleskopske tribine su uvučene kako bi se oslobodio prostor za teren, a parket je prilagođen za potrebe malog nogometa.

Promjena datuma – Štefanje postaje subota

U ovom 53. izdanju promijenjeni su i datumi odigravanja ključnih utakmica. Tradicionalne četvrtfinalne utakmice, koje su se godinama igrale na Štefanje (26. prosinca), ove će se godine održati dva dana kasnije, u subotu 28. prosinca. Polufinala su na rasporedu u nedjelju, 29. prosinca, dok će veliko finale, koje će zasigurno privući veliki broj gledatelja, biti održano u ponedjeljak, 30. prosinca.

Promjena datuma nastala je zbog već ranije dogovorenog termina Božićnog koncerta u Ciboni, koji će se održati 26. prosinca, a zbog kojeg je dvorana u to vrijeme zauzeta.

Reakcije navijača – nostalgija za starom lokacijom

Premda organizatori vjeruju da će preseljenje turnira u KC Dražen Petrović osigurati visoku kvalitetu događaja, na društvenim mrežama su se pojavili komentari koji izražavaju nostalgiju prema staroj lokaciji, posebice prema slavnoj Dvorani 2 Doma sportova, poznatoj kao “dvojka”, koju mnogi vide kao srce i dušu turnira.

  • Mladen Kuštro na društvenim mrežama je komentirao:“Šteta, nije to to, dvojka je hram malog nogometa.”
  • Nikola Novak je također izrazio svoje nezadovoljstvo promjenom termina: “Štefanje na Kutiji je bila tradicija…ovo je tak….🤔”
  • Boženko Spar je podijelio svoje osjećaje vezane uz novu lokaciju: “To je osjećaj Kutije, koda se završnica igra na Gripama…dvojka je dvojka.”

Ovi komentari reflektiraju osjećaj zajedništva i nostalgije koje je “dvojka” pružala generacijama ljubitelja malog nogometa. Iako su promjene nužne zbog radova na Domu sportova, jasno je da će prijelaz u novu dvoranu biti izazov ne samo za organizatore, već i za vjerne fanove turnira.

Spremnost Grada Zagreba za velike sportske manifestacije

Ustanova za upravljanje sportskim objektima u Zagrebu osigurala je zamjenske lokacije za klubove i događaje koji su tradicionalno koristili Dom sportova, a KC Dražen Petrović je prilagođen kako bi omogućio održavanje i ovog malonogometnog turnira. Turnir Kutija šibica, koji je poznat kao jedan od najvažnijih sportskih događaja u Zagrebu, svrstava se među međunarodne sportske priredbe od posebnog značaja, pa se njegovo održavanje pažljivo organizira unatoč izazovima.

Ove promjene neće umanjiti uzbuđenje i prestiž koji turnir nosi već više od pola stoljeća. Kutija šibica ostaje sinonim za vrhunski mali nogomet, a nova lokacija i datumi samo će dodati dodatni sloj intrige i neizvjesnosti ovoj sportskoj manifestaciji.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...