Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

4 snažna začina koja čiste jetru

Za postizanje optimalnog zdravlje vrlo je važno imati zdravu jetru. Ona je odgovorna za uklanjanje toksina iz tijela te utječe na mnoge druge sustave i organe.

Jetra su čistač našeg organizma, organ koji je stalno na udaru, pa je važno brinuti se o njoj.

Zdrava jetra uvjet su općeg zdravlja, dobrog rada organizma i energije kod osobe. Ako se jetra kojim slučajem opterete ili ih napadnu bolesti, to odmah osjetimo.

Naučite kako da se brinete o tom važnom organu, odnosno uz pomoć kojih začina ga možete očistiti.

Zdrava jetra, primjerice može pomoći mršavljenju i probavi, a također podiže razinu energija i jača imunološki sustav. Donosimo 4 snažna začina koja će pomoći očistiti jetru i pomoći joj da funkcionira u najboljem izdanju.

Kurkuma – ovaj moćan začin čest je u mnogim indijskim jelima. Sadrži tvar koja se naziva kurkumin, to je djelotvorna supstanca koja štiti jetru i pomaže u regeneraciji njenog tkiva. Također, potiče čišćenje toksina iz tijela čime se smanjuje opterećenje rada jetre.

Pepermint – odavno se koristi za probavu i postizanje osvježavajućeg daha. On opušta žuč i omogućava povećanje protoka žuči kako bi se smanjio udio masti u tijelu. Uz to, pepermint pomaže smanjiti razine nezdravog LDL kolesterola te podržava funkcije bubrega i mjehura.

Maslačak – ova skromna biljka je zapravo riznica ljekovitih svojstava. Stručnjaci ga koriste kako bi se smanjila ciroza jetre i udio masti. Također, snižava visoke razine estrogena te štiti i liječi razne kožne bolesti.

Cikorija – koristi se za liječenje bolesti kao što su bubrežni kamenci te druge bolesti bubrega i jetre. Dobra je i za probavne smetnje poput proljeva, zatvora, bolova te za žuticu. Iz njezina korijena proizvoda se sirovina za bijelu kavu. Ima gorkasti okus koji se može smanjiti kuhanjem.

Za detoksikaciju i održavanje zdrave jetre idealno je konzumirati neke od navedenih biljaka. Potrebno je najprije dobro proučiti njihovo djelovanje na organizam i posavjetovati se s liječnikom o učestalosti njihova konzumiranja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...