Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

4 snažna začina koja čiste jetru

Za postizanje optimalnog zdravlje vrlo je važno imati zdravu jetru. Ona je odgovorna za uklanjanje toksina iz tijela te utječe na mnoge druge sustave i organe.

Jetra su čistač našeg organizma, organ koji je stalno na udaru, pa je važno brinuti se o njoj.

Zdrava jetra uvjet su općeg zdravlja, dobrog rada organizma i energije kod osobe. Ako se jetra kojim slučajem opterete ili ih napadnu bolesti, to odmah osjetimo.

Naučite kako da se brinete o tom važnom organu, odnosno uz pomoć kojih začina ga možete očistiti.

Zdrava jetra, primjerice može pomoći mršavljenju i probavi, a također podiže razinu energija i jača imunološki sustav. Donosimo 4 snažna začina koja će pomoći očistiti jetru i pomoći joj da funkcionira u najboljem izdanju.

Kurkuma – ovaj moćan začin čest je u mnogim indijskim jelima. Sadrži tvar koja se naziva kurkumin, to je djelotvorna supstanca koja štiti jetru i pomaže u regeneraciji njenog tkiva. Također, potiče čišćenje toksina iz tijela čime se smanjuje opterećenje rada jetre.

Pepermint – odavno se koristi za probavu i postizanje osvježavajućeg daha. On opušta žuč i omogućava povećanje protoka žuči kako bi se smanjio udio masti u tijelu. Uz to, pepermint pomaže smanjiti razine nezdravog LDL kolesterola te podržava funkcije bubrega i mjehura.

Maslačak – ova skromna biljka je zapravo riznica ljekovitih svojstava. Stručnjaci ga koriste kako bi se smanjila ciroza jetre i udio masti. Također, snižava visoke razine estrogena te štiti i liječi razne kožne bolesti.

Cikorija – koristi se za liječenje bolesti kao što su bubrežni kamenci te druge bolesti bubrega i jetre. Dobra je i za probavne smetnje poput proljeva, zatvora, bolova te za žuticu. Iz njezina korijena proizvoda se sirovina za bijelu kavu. Ima gorkasti okus koji se može smanjiti kuhanjem.

Za detoksikaciju i održavanje zdrave jetre idealno je konzumirati neke od navedenih biljaka. Potrebno je najprije dobro proučiti njihovo djelovanje na organizam i posavjetovati se s liječnikom o učestalosti njihova konzumiranja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...