Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti

10 stvari kojima nanosite štetu svom tijelu

Svakodnevno radimo jako puno stvari kojima nesvjesno nanosimo štetu svome tijelu i zdravlju.

Tuširate se svaki dan, jedete kokice, volite džoging? Na prvi pogled rekli bi da su to jako zdrave stvari, no nasuprot, radi se o aktivnostima koje štete vašem zdravlju.

Korištenje kompjutera može biti izuzetno štetno za vaše zdravlje. Sijanje iz monitora može negativno utjecati na vaš vid, prouzrokovati naprezanje očiju te na kraju glavobolju. Također, neki računari sadrže toksine koji mogu izazvati neurološka oštećenja mozga.

Sušenje kose fenom nije preporučljivo. Toplina dovodi do propadanja hidrogenskih veza u kosi. Time kosa postaje podložnija oštećenjima i ispadanju.

Grickanje olovke može ozbiljno oštetiti vaše zube, kao i, ukoliko je u pitanju stalna navika, dugoročno promijeniti njihov oblik i položaj.

Nemate običaj da nanosite kremu za sunčanje kad izlazite na sunce? Krema za sunčanje nije rezervirana samo za plažu. Naime, krema za sunce vas i prilikom obične šetnje gradom štiti od štetnih UV zraka koji uzrokuju oštećenje kože, te pomaže vašoj koži da zadrži mladolik i svjež izgled.

Tuširanje svaki dan nije preporučljivo. Prije nego što se namrštite, uzmite u obzir da se misli na tuširanje vrućom vodom, i pretjerano korištenje gelova za tuširanje i agresivnih preparata kojima uklanjate lipide u vašoj koži, odgovorne za njenu vlažnost.

Džogiranje ima svoje prednosti, ali u isto vrijeme pojačava rizik od artritisa, posebno kad su u pitanju vaša koljena, koja prva osjete ovakve promjene.

Jedete limun? Limun je jako zdrav, no treba znati da kiselina koja se nalazi u limunu može oštetiti zubnu gleđ, koja je ključna za zdravlje usta i zuba.

Jedete kokice? Nema ništa loše u uživanju u kokicama svaki put kad gledate film? Pogrešno! Kokice se mogu zaglaviti u prostoru između vaših zuba i prouzrokovati infekcije. Također, tvrdi dio kukuruza koji slučajno zagrizete može ozbiljno oštetiti krunicu zuba.

Prekomjerno sjedenje u uredu nije nimalo zdravo. Ukoliko radite jedan od poslova koji zahtjeva sjedenje više od šest sati dnevno, vaš rizik za srčana oboljenja se povećava za čak 64 posto.

Nosite čarape dok spavate? Nošenje čarapa u krevetu može biti izuzetno štetno, budući da sprečava razmjenu plinova u stanicama, što ne samo da oštećuje stanice vaše kože nego i moždane stanice.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...