Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Znate li koje su najzdravije namirnice na svijetu?

Da li ste znali koje su to najzdravije namirnice na svijetu, a možete ih pronaći u vašem vlastitom domu?

Super hrana se sastoji od super sastojaka koji vašem tijelu pružaju sve potrebne sastojke.

Zdrave namirnice su svuda oko nas, samo ih treba znati pronaći, odnosno odabrati kao svakodnevne obroke. Uživajte u namirnicama koje pružaju potrebne sastojke vašem organizmu i čuvaju vas od mogućih zdravstvenih problema. Nadamo se da će vam ovaj popis dobro doći da naučite pripremati ukusne obroke od namirnica koje u sebi imaju ono što je potrebno našem organizmu.

Vrijeme je da vas upoznamo sa namirnicama koje svakako trebate da konzumirate.

Gljive su jako ukusne i mesnate, pa mogu biti, a često i jesu niskokalorična zamjena za crveno meso. Gljive reguliraju razinu estrogena kod žena i štite od raka dojke.

Ječam je žitarica bogata vlaknima i pravi borac protiv povišenog kolesterola i vrlo korisna za regulaciju probave.

Orasi su jako bogati omega 3 masnim kiselinama. Znamo da omega 3 masne kiseline snižavaju loš i reguliraju dobar kolesterol u našem organizmu.

Integralna tjestenina je najzdraviji oblik tjestenine. Naime, integralna tjestenina u sebi sadrži i do tri puta više vlakana od bilo koje druge. Žitarice od cijelog zrna vrlo su zdrave za vaš organizam i probavu.

Maslac od kikirikija ili badema obiluje proteinima. Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene (oleinske) masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Maslac možete i sami napraviti.

Obrano mlijeko sadrži 9 esencijalnih tvari među kojima je kalcij, vitamin B i vitamin D. Vitamin B je dobar za neurološku funkciju, dok je vitamin D pravi borac protiv raka.

Borovnica obiluje vlaknima. Ovo plavo bobičasto voće je izvrstan antioksidant i jako korisno za jačanje krvnih žila. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalija, kalcija i željeza.

Leće se ubraja u grupu zrnastih mahunarki. Ne sadrže zasićene masnoće, kao ni štetni kolesterol, a izvanredne su kao izvor topivih i netopivih vlakana. Poznate su kao energetski vrijedna namirnica zbog visoke koncentracije vitamina B i velikih količina ugljikohidrata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...