Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Ulje kantariona za bijelo pranje

kantarionovo ulje na uložak
Foto: Pixabay / Tuširanje

Ulje kantariona je prirodni lijek za mnoge bolesti, najviše za različita kožna oboljenja i oštećenja, ali se može koristiti i kao prirodni lijek za bijelo pranje. Neke žene stavljaju kantarionovo ulje na uložak, što ćemo odmah odbaciti kao poželjnu opciju.

Mnoge žene imaju ovu pojavu, pojačani iscjedak, koja im smeta i zna biti jako neugodna. Da bi liječili bijelo pranje, možete se poslužiti i prirodnim uljem od kantariona.

Već prije smo pisali o ovom ljekovitom ulju. Ulje kantariona možete kupiti u apotekama ili biljnim ljekarnama, ali ga možete i sami napraviti po receptu koji smo već napisali.

Ovo prirodno ulje ima protugljivična i antibakterijska svojstva, zbog čega je iznimno dobro za liječenje bijelog pranja. Blago je i neće nadražiti sluznicu, a pored toga jako dobro djeluje i uništava gljivice.

Ulje kantariona lako se aplicira, na par načina. Neke žene stavljaju kantarionovo ulje na uložak. Mi smatramo da to nije najbolji način.

Kantarionovim uljem liječite bijelo pranje

Ako imate problema sa bijelim pranjem slobodno isprobajte liječenje uz pomoć ulja od kantariona. Ovo prirodno ulje dobro će djelovati protiv gljivica, a neće ostaviti za sobom nikakve neželjene efekte.

Ulje možete aplicirati pomoću prsta, lagano ga nanoseći na prst i onda u rodnicu (vaginu). Ulje može stajati, bez da ga ispirete. Uradite ovaj postupak ujutro i navečer, i tako par dana za redom dok ne vidite poboljšanje.

Moguće je ulje unijeti u rodnicu uz pomoć tampona, na način da tampon namočite u ulje i postavite ga u rodnicu. Pripazite, kada stavljate tampon nemojte da on stoji dugo u rodnici. Izvadite ga za 30 minuta, ili za maksimalno 1 sat.

Još jedan zanimljiv način korištenja kantarionovog ulja je uz pomoć vašeg partnera. Uz pretpostavku da imate partnera, slobodno ga zamolite da priskoči u pomoć. Vjerujemo da mu neće biti teško, a sve što trebate skupa uraditi je da ulje kantariona iskoristite kao prirodni lubrikant. Nema potrebe da opisujemo postupak, uvjereni smo da znate što vam je činiti. Svakako je bolje nego stavljati kantarionovo ulje na uložak.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...