Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Svinjska mast: Prirodni lijek za pojačano bijelo pranje i upalu sluznice

svinjska mast za upalu mjehura
Svinjska mast

Mnogo ste puta čuli ili pročitali da se za izradu prirodnih krema koristi svinjska mast. Svinjska mast je dakle glavni sastojak (baza) prirodnih krema, pa tako i kreme kojom liječite bijelo pranje, odnosno upalu sluznice. Svinjska mast dobra je za upalu mjehura.

Prije nego se koristi, svinjska mast se treba očistiti. Od tuda i dolazi pojam „oprati u devet voda“, a to znači da je svinjsku mast potrebno oprati dobro i pažljivo.

Oprati svinjsku mast u 9 voda

Što to zapravo znači i kako se svinjska mast očisti – da bi bila dobra za izradu krema i melema. Saznajte u nastavku teksta.

Kada se kaže da je svinjsku mast potrebno oprati u devet voda, onda se misli na postupak koji ćemo opisati u nastavku: Mast je potrebno oprati 9 puta, uvijek u novoj, čistoj vodi. To radimo da se iz masti odstrane nečistoće, i da bude prikladna za izradu prirodnih krema, melema i drugih lijekova kojima svinjska mast služi kao baza. Tek nakon 9 pranja možemo reći da je mast čista i prikladna za korištenje.

Kako se točno opere svinjska mast? Jednostavno, dovoljno je da stavite mast u odgovarajuću posudu i zalijte ju sa hladnom vodom. Rukama, kroz prste dobro i dugo miješajte mast. Radite to tako da voda dospije do svakog dijela i dobro opere mast. Kada mislite da je dovoljno, prospite vodu i natočite novu, čistu vodu, pa ponovite. Ovaj postupak ponovite 9 puta, da budete sigurni da ste dobro oprali svinjsku mast. Svinjska mast se koristi za liječenje bijelog pranja, ali je manje poznato da je svinjska mast dobra za upalu mjehura.

Svinjska mast je prirodni lijek za ženske tegobe

Osim što je dobra za izradu krema, svinjska mast je prirodni lijek sam po sebi. Naime, svinjska mast je odličan prirodni lijek za upalu jajnika, te za liječenje bijelog pranja. Ako imate neugodni iscjedak (bijelo pranje), slobodno pokušajte liječenje sa svinjskom masti. Jednostavno tampon namočite u opranu svinjsku mast i stavite da djeluje preko noći.

Pojačano bijelo pranje neugodna je pojava koja muči mnoge žene. Uzroci mogu biti razni, ali najčešće pojavu izaziva upala maternice, ili gljivična oboljenja. U dva spomenuta slučaja, svinjska mast će pomoći da liječite bijelo pranje.

Svinjska mast kao lijek za bijelo pranje

Kako smo već na početku napisali, svinjsku mast operite u devet voda. Nakon što ste oprali mast možete početi sa liječenjem.

Stavite tanki sloj svinjske masti na pamučnu krpicu, koju ćete kasnije postaviti umjesto uloška. Možete koristiti i tampon, tako da na njega nanesete sloj masti i postavite ga.

Ovaj način liječenja primjenjujte preko noći, spavajući sa ovim uloškom. Ako koristite tampon, nemojte ga ostavljati preko noći. Njega možete dnevno primjenjivati, s tim da ga zamijenite svakih 2-3 sata.

Ponavljajte kuru barem 10 puta između menstrualnih ciklusa. Budete li dosljedni u liječenju, bijelo pranje će se zasigurno ublažiti, ili u potpunosti nestati.

Osim svinjske masti, poznati su još neki prirodni lijekovi za bijelo pranje. Kada već pišemo na tu temu, spomenut ćemo još jedan lijek.

Liječite bijelo pranje pomoću maslinovog ulja i nevena

Iskoristite ljekovita svojstva maslinovog ulja i nevena. Uzmite malenu staklenku i u nju natočite maslinovo ili suncokretovo ulje. Potopite cvjetove nevena u ulje, i pustite da odstoji par dana po mogućnosti na toplom i sunčanom mjestu.

Ulje koje koristite treba da bude bez konzervansa. Nakon par dana neven će u ulje ispustiti potrebne ljekovite spojeve, pa to ulje možete koristiti kao prirodni lijek. koristite lijek tako da prije spavanja u maternicu irigatorom nanesete malo ljekovitog ulja. Legnite u krevet i pustite da sadržaj odstoji u maternici što dulje, najbolje preko noći. Ako nemate cvjetove nevena, možete iskoristiti i kantarion.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...