Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Prirodni lijek za ciste na jajnicima i bubrezima

recept za ciste na bubregu
Foto: Pixabay / Prirodni sok

Donosimo vam recept za prirodni lijek koji topi ciste na bubrezima i jajnicima. Ovaj lijek je pomogao mnogima da ojačaju imunitet nakon tretmana najtežih oboljenja. Donosimo recept za ciste na bubregu, i ciste na jajnicima.

Riječ je o ljekovitom zelenom soku od klica i listova spelte. Prvo da napišemo par riječi o ovoj žitarici, pa ćemo kasnije predstaviti i ljekoviti recept.

Naime, spelta je žitarica porijeklom iz južne Azije, na Bliski Istok se proširila prije 9000 godina i od tada se proširila na području čitave Europe. Korištena je stoljećima a onda je njena upotreba zamrla i upotrebljavana je samo kako namirnica u ishrani vrhunskih trkačkih konja. Danas žitarica spelta ili krupnik ima široku primjenu, između ostalog i zato što mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu nisu alergični na speltu. Napominjemo da spelta svakako sadrži gluten, iako u manjoj količini nego neke druge žitarice, i ne preporučuje se osobama koje su alergične na gluten. Također, spelta je na cijeni i zbog svog prijatnog, orašastog okusa. Krupnik ili spelta je žitarica koja ima debelu opnu, koja je bolje štiti od insekata, ali i od pesticida i drugih otrovnih materija. Metaforički, ta debela opna, ukazuje na sposobnost ove žitarice da jača imunitet.

Vratimo se na temu: Recept za prirodni lijek koji topi ciste na bubregu i jajnicima

Tajna ovog napitka leži u ljekovitim supstancama iz spelte, na prvom mjestu klorofilu koji obogaćuje krv kisikom i sprječava razmnožavanje kanceroznih stanica. Zahvaljujući tome što je izdvojio ove materije i otkrio njihovo djelovanje na tumore, dr Oto Varburg, dobio je Nobelovu nagradu 1931 godine.

Čudesni sok od spelte sadrži preko 300 enzima, među njima i one rijetke, koji u ljudskom organizmu postoje nakon rođenja, ali nakon izvjesnog vremena, pod utjecajem stresa, nezdrave ishrane i toksina iz okruženja, samo mali broj njih ostaje u jetri. Međutim, konzumiranjem ovog napitka, ove materije ponovo se stvaraju i jačaju organizam. Spelta je bogata i vitaminom B17 koji razara stanice raka. Također, potrebno je naglasiti da napitak postiže pravi efekt samo ako se pije svjež ili zamrznut.

Najbolje ga je nakon cijeđenja odmah zamrznuti i svako jutro na prazan želudac uzimati po jednu ili više kockica leda razmućenih u čaši vode. Vrijednost ovog napitka gubi se u roku od sat vremena nakon što se istopi. Ukoliko koristite zeleni sok, za manje od mjesec dana čovjek će se mnogo bolje osjećati, od čega god da je bolestan.

Topljenje cisti na jajnicima i bubrezima pomoću soka

Potrebno je uzeti mladih zelenih listova, samljeti i iscijediti sok. Sok stavljati u kocke za led i zamrznuti. Potrebno je da imate 72 kocke, koje biste potrošili svaki dan po jednu. Ujutro jednu kocku staviti u čašu s vodom, i kada se istopi popiti. U žitu ima mnogo vitamina, aminokiselina, minerala i drugih potrebnih tvari. Sok je dobar i za druge organe. Žito treba čekati da poraste otprilike visine do 15 cm.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...