Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prirodni lijek: Ribani hren protiv išijasa

hren
Ribani hren protiv išijasa

Hren se često koristi u liječenju, različitih bolesti, pa tako i kod išijasa. Ako imate upaljen živac (išijas), hren će dobro doći. U nastavku ćemo napisati kako se hren koristi kao prirodni lijek za išijas.

Naribani hren se najčešće koristi u obliku obloga koje pomažu kod ozeblina, inficiranih rana, ukočenih mišića, reumatičnih zglobova i naravno kod išijasa.

Ipak, hren je toliko jak da ga treba primjenjivati oprezno i umjereno. Naime, korijen hrena toliko je jak da će, u slučaju prevelikog korištenja, izazvati plikove na koži ili nekakvu iritaciju kože. Još jedan poziv na oprez: Ako imate problema sa štitnjačom ili bubrezima, izbjegavajte koristiti hren u jelima ili za liječenje.

Ribani hren protiv išijasa

Ljekovitost hrena i upotreba u liječenju

Narodna medicina često koristi hren, a dobro se pokazao kod sljedećih oboljenja: hren je dobar lijek za astmu, artritis, bronhitis, bolesti kože, žuč, jetra, živce, metabolizam, dijabetes, ekceme, giht, glavobolju, išijas, infekcije, infektivni hepatitis, urinarne infekcije, menstrualne tegobe, kašalj, krvarenja, zatvor stolice, kožne iritacije, neuritis, nervozu, ozebline, sunčane pjege, sinuse, manjak želučane kiseline, tuberkulozu, vodene bolesti, ugrize, zubobolju, kao i za pripremu kompresa, za čišćenje sinusa te kod manjka vitamina C.

Sirup od ribanog korijena hrena, zajedno sa domaćim medom, propolisom i sjemenom anisa jedan je od najboljih prirodnih sirupa za liječenje plućnih bolesti, posebno kod djece.

Hren protiv išijasa

Ako imate upalu živca, odnosno išijas, hren će pomoći suzbiti bolove i zaliječiti upalu. Čak i kada komercijalni lijekovi zakažu, hren će se pokazati kao jako efikasan lijek za išijas.

Možete napraviti oblog od ribanog korijena hrena i staviti ga na bolno područje.

Ako vam je takva primjena neugoda (ako je hren previše jak), možete si napraviti vrući oblog od meda i mljevenih listova hrena.

Svakako isprobajte ovaj lijek. Mnogi su se uvjerili u njegovu efikasnost.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...