Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Otkrijte, može li hrana ‘s nogu’ biti zdravija?

Navikli smo da usput, u žurbi, jedemo hamburgere ili sendviče, ali hrana ‘s nogu’ može biti i juha.

Ubrzanim načinom života kakvim danas živi većina ljudi, promijenio se i način na koji se hranimo.

Nerijetko, u nedostatku vremena jedemo ‘s nogu’, a hrana koja nam se usput nađe nikako se ne može nazvati zdravom. Sendviči, ćevapi, hamburgeri, pizze i pekarski proizvodi, sve su to neke od namirnica koje se najčešće konzumiraju tijekom radnoga dana jer su najdostupnije, no nikako i najzdravije.

Ipak, stvari mogu izgledati i drugačije ili bolje rečeno zdravije, a upravo na to se želi skrenuti pozornost novim gastro projektom pod nazivom ‘Klopa s klupa’. Riječ o projektu koji će biti održan zagrebačkom Dolcu u subotu, 27. rujna s početkom u 18 sati. Iako je kod nas riječ o novosti, takvi festivali hrane u svjetskim metropolama uobičajeni su i vrlo prihvaćeni te postaju prava alternativa nezdravoj brzoj hrani.

Klopa s klupa fini je projekt u sklopu kojega će građanima biti ponuđeni domaći i internacionalni zalogaji. ‘Hrana koja se jede s nogu ne mora biti nezdrava – to je ono što želimo poručiti ovim projektom. Nešto što je s nogu može biti itekako zdravo, kreativno, ukusno, ali i povoljno’, napominje Karla Andrić, voditeljica PR-a projekta Klopa s klupa.

Poznato je da se na tržnicama može pronaći zdrava hrana pa se zato Klopa s klupa i održava na Dolcu. Svježe voće i povrće koje će se prodavati u jutarnjim satima, navečer će se pretvoriti u jela koja će pripremati poznati kuhari iz 15 restorana.

‘Građanima će biti ponuđen izbor raznolikih, ali jednostavnih jela kako i priliči uličnoj hrani. Bit će tu, među ostalim, losos mariniran u votki i kopru, suši, wok, tjestenina od kave i kakaa, raznolike namirnice, ali u svakom slučaju zdrave’, najavljuje Karla Andrić.

Dodaje kako je Klopa s klupa pilot-projekt, ali želja je svih da to bude događaj koji će se održavati jednom mjesečno ili možda čak i jednom tjedno. ‘Takva događanja vani okupljaju puno ljudi i mi vjerujemo da će tako biti u Zagrebu. Uz kvalitetnu i povoljnu hranu, bit će i dobrog vina te koktela, ali i dobre glazbe’, ističe Karla Andrić.

Napominje i kako nikako ne treba zaboraviti na mnogostruku korist projekata poput ovoga: ‘To je i turistička atrakcija koja Zagreb čini zanimljivijim. Dakle, to je projekt od kojega će profitirati prodavači, proizvođači, restorani koji sudjeluju, turizam, ali i sami građani.’

Cijene hrane kretat će se od 20 do 40 kuna, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ‘stojećki’ jesti, primjerice, juha od bundeve…

Ako ste u blizini svakako vam preporučujemo da posjetite ovaj događaj.

Izvor: tportal.hr

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...