Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Lifestyle

Odmor na Baliju: Ovo je najbolje vrijeme za putovanje na Otok Bogova

Odmor na Baliju Egzotično putovanje na Bali

Bali je otok u Indijskom oceanu koji je omiljen među turistima i digitalnim nomadima. Jedno od najvažnijih turističkih odredišta na prvu se može činiti maleno, no stvarnost je ipak drugačija. Na Baliju možete raditi mnoge aktivnosti i otkriti bezbroj kutaka za uživanje.

Mali rajski otok poznat i kao Otok bogova, idealan je da pustite mašti na volju, odmoriti se i uživate. Spremate li putovanje u ovo prekrasno okruženje, sigurno vas zanima koje je najbolje vrijeme za putovanje na Bali. Da vam pomognemo, istražili smo ovu egzotičnu destinaciju i otkrivamo vam najvažnije informacije.

Kakva je klima na Baliju

Zbog njegove blizine ekvatoru, mogli bismo reći da Bali živi u kontinuiranom ljetu. Bali ima tropsku monsunsku klimu, što mu omogućuje da uživa u toploj klimi praktički tijekom cijele godine. Prosječna temperatura na Baliju je 30ºC, najviša temperatura dostiže u podne, a najniža (16ºC) noću, u planinskom području.

Bali je otok za uživanje u predivnim jutrima jer sunce izlazi u 6 ujutro, a sumrak počinje u 6 popodne. Vremenski i solarni rasporedi na Baliju ne prolaze velike varijacije tijekom godine, budući da za razliku od Europe, Bali ima samo dva godišnja doba, sušnu i kišnu sezonu.

Kišna sezona ili monsun, počinje krajem listopada i traje šest mjeseci, odnosno završava u travnju. Povlaštena situacija Balija, omogućuje da monsun bude blag za razliku od ostalih otoka.

Obala Bali Putovanja gdje ljetovati

Kada putovati na Bali

Najbolji mjeseci za putovanje su od svibnja do listopada. U tim mjesecima na Baliju možete uživati ​​u vrućoj i suhoj temperaturi ponajviše zahvaljujući jugoistočnom monsunu koji istiskuje vrući zrak prema otoku i time uzrokuje sušnu sezonu. Ne treba zanemariti da se to poklapa i s vremenom kada većina ljudi odlazi na godišnji odmor.

Temperature su, kao što smo spomenuli, u ovim mjesecima obično oko 30ºC, što osigurava idealnu klimu za uživanje na plaži i prekrasnom oceanu.. Noći su također ugodne, ako izbjegnemo planinska područja, jer se njihova noćna temperatura kreće između 23-25 ​​ºC.

Putovanje na Otok bogova

Broj sunčanih sati je veći tijekom sušne sezone, to jest od svibnja do listopada. Ako se odlučite na putovanje u ovim mjesecima, uživat ćete u osam prekrasnih sunčanih sati kako biste uživali na jednom od najljepših otoka u Indijskom oceanu.

U kišnoj sezoni siječanj je mjesec s najvećom količinom padalina, koja traje 15 dana, iako će temperature i dalje biti visoke. Na Baliju turisti preferiraju lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, a to je zbog dva temeljna čimbenika. Prvi čimbenik je da su oni mjeseci najudaljeniji od kiše, odnosno oni s najmanjom vjerojatnošću za kišu, a drugi jer se to poklapa s blagdanskim razdobljem u Europi.

Bali kao turistička destinacija

Ako planirate putovati na Bali u ovim mjesecima, morat ćete uzeti u obzir da će to biti mjeseci u kojima će se biti najveći broj turista, hotelske rezervacije vrtoglavo rastu i njihova popunjenost je obično 100 posto.

No, velika turistička navala nije jedino što treba uzeti u obzir, treba napomenuti kako cijene rastu u mjesecima najveće turističke navale. Ako je Bali oduvijek bio vaša želja, isplanirajte putovanje za 2022. godinu u mjesecima kad ćete najbolje iskoristiti prednosti otoka.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...