Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Odlične namirnice antikancerogenog djelovanja

Danas su poznate mnogobrojne namirnice koje imaju određeno pozitivno djelovanje na naše zdravlje, pa se s obzirom na teškoće koje nas snađu, odlučujemo na neke od njih.

Ovdje ćemo spomenuti namirnice koje imaju antikancerogeno djelovanje, zbog čega su jako dobre u prevenciji teških oboljenja.

Namirnice poput plave ribe, češnjaka, rajčice i orašasti plodovi, dobre su u prevenciji raka, ili kao pomoć u liječenju ove teške bolesti. Dobre osobine ovih prirodnih lijekova dokazane su mnogo puta, kroz razna istraživanja, zbog čega i sami liječnici savjetuju njihovo konzumiranje.

Ne trebamo posebno naglašavati kako su spomenute namirnice općeprihvaćene kao dobre i zdrave, zbog čega ih se svakako preporučuje. Iskoristite svaku priliku da svrstate neku od njih na vaš dnevni meni.

Rezultati mnogih istraživanja daju nam za pretpostaviti da su u kombinaciji s tjelovježbom, ove namirnice jako zdrave te pomažu našem organizmu u borbi protiv raka.

Riba pruža tijelu brojne hranjivih tvari, uključujući i omega-3, koji ima jaka protuupalna svojstva. To je osobito važno kada je rak počeo napadati tijelo, jer omega-3 pomaže smanjiti i ograničit icox-2 proteine, koji mogu izazvati upale i iritacije.

Vitamini A i D su također prisutni u mnogim vrstama riba, kao što su skuša i losos, koji su također povezani s smanjenjem učestalosti nekih vrsta raka.

Češnjak također sadrži tvari koje imaju protuupalno djelovanje. Jedna komponenta, alicin, također može pomoći zaustaviti širenje raka ograničavajući protok krvi u tumor.

Rajčice pomažu ojačati otpornost na niz karcinoma, a obje ove tvari se lako mogu uključiti u mnoštvo obroka.

Orašasti plodovi su dobar izvor vlakana, a sadrže i selen, što je još jedno snažno sredstvo protiv raka. Bademi, orasi i brazilski oraščići potiču dugovječnost i pomažu u borbi protiv raka u tijelu.

Uživajte u jelima koja ste pripremili od spomenutih namirnica. Osim što mogu da preveniraju oboljenja poput raka, ove namirnice su jako zdrave za ljudski organizam, pa nema razloga da ne budu sastavni dio naše prehrane.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...