Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Kako poboljšati zdravlje očiju – Ove namirnice će vam pomoći

Zdravlje očiju u današnje vrijeme je izuzetno bitno. Budući da svakoga dana koristimo računala i druge tehnikalije naše se oči troše. Najjednostavniji način poboljšanje zdravlje očiju jesu promjene u prehrani. Budući da moramo jesti kako bi preživjeli, zašto ne jesti onu hranu koja će nam unaprijediti zdravlje?

Postoje mnogobrojne informacije što jesti, a što izbjegavati pa ljudi ponekad ostanu zbunjeni. Ali u svima se spominje jedno, voće i povrće temelj su za zdrav život.

Za oči su najvažniji antioksidansi. Oni se u većim količinama nalaze u svježoj hrani pa će ona najviše pomoći kod zdravlja očiju.

Prvi korak ka poboljšanju vida je konzumiranje hrane koja je svježa te organski uzgojena. Iako se ona teško nalazi u velikim trgovačkim lancima, a na tržnicama je skuplja.

Put do zdravlja očiju počinje s čišćenjem tijela od štetnih toksina, oni u organizam dolaze u velikim mjerama od alkohola i cigareta.

Najbolje namirnice bogate antioksidansima su voće i povrće svijetle ili tamne boje. Među najboljim namirnicama za zdravlje očiju je rotkvica. Ona je bogata sumporom koji pomaže u čišćenju krvi. Sirove rotkvice, kao i mrkva, imat će pozitivan utjecaj na jasnoću vida.

Sirovi špinat je sljedeće odlična stvar za vaše oči. Najbolje ga je jesti kao salatu. Češnjak je dokazano lijek za mnoge zdravstvene probleme.  Štiti od mnogih bolesti, od prehlada do bolesti srca. Malo češnjaka pomoći će u kvaliteti vida, ali previše može uzrokovati krvarenje bjeloočnica.

Borovnice su odlične jer usporavaju slabljenje vida. Goji bobice i jagode također su vrlo korisne za organe vida. Ovo su samo neki od prirodnih izvora antioksidansa koji su odlični za unapređenje i održavanje zdravlja očiju. Organski uzgojena hrana put je do kvalitetnog zdravlja. Za najbolje rezultate treba jesti sirovu i svježu hranu bogatu hranjivim tvarima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...