Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Kako liječiti upalu sinusa i prehladu? Par jako dobrih prirodnih lijekova…

Mnogi lijekovi pomažu u borbi protiv upale sinusa i gripe, no bitno je znati razdvojiti to dvoje kao dvije skroz različite bolesti. Neki prirodni lijekovi su jako efikasni, pa isprobajte i sami.

Prehlada je bolest koju uzrokuju različiti respiratorni virusi, u pravilu oni slabije patogenosti, odnosno s manjom agresivnošću.

Najbrojniji su i najvažniji rinovirusi, a poznato je više od 100 različitih tipova.

Nakon njih, po učestalosti dolaze koronavirusi, virusi parainfluence i adenovirusi, dok je u male djece osobito važan respiratorni sincicijski virus (RSV).

Prehladu mogu ljeti uzrokovati i enterovirusi.

Unatoč uvriježenim vjerovanjima i zapažanjima, nema sigurnih dokaza da su hladnoća, propuh, umor, neispavanost ili slična stanja povezana s povećanom učestalošću ili težinom prehlade. Ipak, neke povezanosti su uočene, zbog čega se uvijek savjetuje utopljavanje, izbjegavanje propuha kao i dobar odmor.

U nastavku pročitajte kako možete prirodnim lijekovima liječiti prehladu i upalu sinusa.

Saznajte koji su simptomi upale sinusa i prehlade, te kako ih možete liječiti prirodnim putem…

Simptomi gripe se povlače nakon sedam dana, a u slučaju sinusitisa upala traje mnogo duže, a u nekim slučajevima s vremenom se zna i pogoršavati.

Za liječenje i upale sinusa i prehlade mogu se upotrijebiti slični ljekoviti pripravci

Upala sinusa je stanje u kojem su šupljine iznad obrva, ispod očiju i pokraj nosnog područja upaljene.

Kada se radi o upali sinusa većina klasičnih lijekova ne djeluje, ali postoje neki prirodni lijekovi za sinuse koji su vrlo učinkoviti.

Inhaliranje pare je najbolji lijek za upalu sinusa. Možete se nagnuti nad posudu u koju ste usuli vruću vodu i prekriti glavu ručnikom. Ako dodate nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa to vam također može mnogo pomoći.

Pijte što više tekućine, bilo tople bilo hladne. To pomaže da se tijelo hidratizira. Biljni čajevi su u tom slučaju odličan izbor.

Možda će vas iznenaditi ali tjelovježba je odlična za liječenje upale sinusa. To je zbog toga što se prilikom tjelovježbe oslobađa adrenalin, koji steže krvne žile, što smanjuje otečenost u sinusima.

>> Sve o upali sinusa na jednom mjestu…

Topli oblozi na čeono područje i jagodične kosti smanjuje bolove.

Hranite se zdravo i unosite što više namirnica koje su bogate vitaminom A i C.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...