Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Kako da liječite popucale kapilare?

Već smo bili spomenuli ovu pojavu, doduše ukratko, pa da se još jednom osvrnemo na to.

Ukoliko imate problema sa popucalim kapilarama, ovo su prirodna rješenja za vas.

Pojava je uglavnom neugodna, točnije rečeno neugledna te osobama donosi određenu dozu neprijatnosti. Crvenilo i popucali kapilari na licu kvare život i ljepotu mnogima, a posebno ženama, koje su osjećajnije po tom pitanju. Uzroci kuperoze, odnosno popucalih kapilara još uvijek nisu do kraja razjašnjeni.

Ipak, godinama su se neki prirodni lijekovi istaknuli kao efikasni protiv popucalih kapilara i izraženog crvenila na koži, koje dolazi uslijed pucanja kapilara.

Evo nekoliko korisnih savjeta kako da se oslobodite popucalih kapilara na licu uz pomoć tradicionalne, narodne medicine.

Kako možete sami da liječite kuprozu, crvenilo i popucale kapilare na licu?

Aloe vera – Isijecite list aloe vere uzduž i držite ga u frižideru nekoliko dana. Prije spavanja sa isječenom stranom lista aloe namažite kožu lica, koju ste prethodno očistili sa odvarom zelenog ili crnog čaja. Možda će te osjetiti da vas malo peče, ali to je normalno pa izdržite, jer će peckanje izostati nakon 2. ili 3. tretmana. Ovakav postupak ponavljajte svaki drugi dan u trajanju od dva tjedna.

Zeleni paradajz može pomoći – U trajanju od 10 dana svakodnevno stavljajte obloge od zelenog paradajza. Naime, zeleni paradajz u sebi sadrži neophodne kiseline koje aktivno djeluju na suzbijanje kuperoze, odnosno crvenila i popucalih kapilara na licu. Isijecite paradajz na kriške i stavljajte ih na problematične zone držeći ih tako 3 minute. Nakon toga na lice nanesite hranljivu kremu.

Peršin je još jedan prirodni lijek – Uzmite šaku peršinovog lista i prelijte ga sa 100 ml kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga procijedite i dodajte 50 ml mlijeka. Time pokvasite manji ručnik, nježno iscijedite i stavite na lice ili problematični dio lica. Čuvajte tako 20 minuta. Proceduru radite svakodnevno 20 dana. Nakon toga ponavljajte ako je potrebno.

Žalfija protiv ispucanih kapilara – Pripremite ljekovito mlijeko od žalfije. Uzmite 4 žlice osušene žalfije i prelijte ih sa 200 ml ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta. Procijedite i dodajte 200 ml mlijeka. Ovim mlijekom temeljno obrišite očišćeno lice. Nakon 10 minuta umijte se preostalim mlijekom. Nakon toga umijte lice prohladnom vodom nekoliko puta. Proceduru možete ponavljati svakodnevno, dok ne dođe do poboljšanja na izgledu kože.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...