Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Čišćenje krvne plazme – Prirodni lijek, čaj koji može pomoći da očistite krvnu plazmu

Usko vezano za bolesti krvi, te bolesti srca i krvnih žila, kao preventivno liječenje javlja se neophodna potreba da se čisti, odnosno pročišćava krvna plazma, čime se odstranjuju suvišna masnoća i drugi štetni sastojci.

Krvna plazma je tekućina žućkaste boje koja se dobije nakon centrifugiranja krvnih tjelešaca.

Čini je voda, u kojoj su otopljene soli i bjelančevine.

Krvna plazma je izvanstanična tekućina koja se dobiva kada se iz krvi koja nije zgrušana izdvoje krvne stanice. Sama riječ plazma je grčkog porijekla i znači stvaranje.

Krvna plazma ne sadrži crvene i bijele krvne stanice, odnosno eritrocite i leukocite. Sadrži oko 90% vode, u kojoj su otopljene anorganske soli, a najviše kuhinjske soli, i to oko 9 grama u litri plazme.

Osim anorganskih tvari u krvnoj plazmi se nalazi velika količina različitih bjelančevina od kojih su najznačajnije tri skupine, a to su albumini, globulini i fibrinogen. Bjelančevinama krvne plazme je zadaća prijenos pojedinih hormona, u imunološkoj obrani od mikroorganizama kao protutijela, te u zgrušavanju krvi.

Pročitajte kako se čisti krvna plazma uz pomoć prirodnih lijekova

Ovaj zahvat, tj. liječenje potrebno je poduzeti odmah čim se pokažu nenormalna stanja u sastavu krvi, a to znači da se ne smije čekati da se razvije neka bolest koje je osnova u poremećajima odnosa u sastavu krvne plazme.

Sastav čaja: 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g listova i cvjetova kunice, 40 g stucane smrekove crne bobe, 40 g listova pitome nane, 40 g cvjetova zovine, 30 g stabljike dubčaca, 30 g vrijeska – plavoga cvijeta, 30 g cvjetova gloga, 30 g stabljike komorača, 30 g listova kunice, 20 g listova i cvjetova pasje ruže, 20 g listova vinove loze, 10 g stabljike ive trave i 10 g listova kadulje

Pripremanje i primjena čaja: U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine, kuhati poklopljeno 1 minutu i hladiti poklopljeno. Pije se 3 puta dnevno po 1 dl prije i po 1/2 dl poslije jela.

Pored toga čaja, u toku dana, umjesto vode pije se čaj pripremljen od jednako smiješanih količina hrastove kore (donje bijele) i mlade vrbove kore. Taj se čaj priprema na slijedeći način: U staklenku uliti litre vode, zatim 30 g hrastove i 30 g vrbove kore. Pustiti da odstoji potopljeno 24 sata. Nakon toga voda se procijedi u emajlirani lonac i stavi na vatru da provri. Nakon stoje voda proključala, stavlja se ranije izvađena kora i sve se zajedno kuha 15 sekundi. Uvarak se hladi poklopljen, a nakon što se ohladio, procijedi se u boce i čvrsto začepi. U toku dana, umjesto vode, kako je rečeno, popiti najmanje 1 dl toga čaja.

Za vrijeme liječenja 3 puta dnevno uzima se srednja žlica meda i svježe ocijeđena limunovog soka. Isto tako, 2 puta dnevno pije se uvarak od krumpira. Uvarak se priprema tuko da se u 1/2 litre proključale vode stave 2 poveća krumpira s korom te se potpuno skuhaju. Krumpir treba da bude dobro opran i isječen ne kolutiće. U toku dano pije se 2 dl, a ostalo se baci.

U pogledu ishrane, u toku liječenja ne postoje nikakva ograničenja, osim što je zabranjeno uzimati zaprženu hranu. Isto tako, za vrijeme liječenja potrebno je odbaciti alkohol i cigarete. Ako dopuštaju prilike, preporuča se jesti što više mladog maslačka pripremljenog sa crvenim lukom i rižom na biljnom ulju.

Ukoliko je bolesnik »šećeraš« ili pak, naginje šećernoj bolesti, ne uzima med i limunov sok, kako je to gore preporučeno. Ti bolesnici, uz čaj koji uzimaju umjesto vode, trebaju uzimati 3 puta po 8 kapi tinkture za srce.

Koristiti u večernjim obrocima pitu (uvijaču) koja se priprema od tikvica i većih tikava (bundeva) s dosta luka, crvenog, kao i kompota od jabuka, ali ne zašećerenih. Sve što se misli sladiti, činiti to medom.

Na 1/2 litre ključale vode staviti 5 g suhog lista nane pitome i 2 g suhog lista kadulje da kuha 2 minute i da se hladi poklopljeno. Hladnu smjesu procijediti u staklenu posudu i dodati 15 g svježe cijeđena soka iz čuvarkuće i 500 g meda po mogućnosti od kadulje ili vrijeska. Sve to ugrijati na temperaturi od 45°C, dobro umiješati i kad se potpuno ohladi, preliti u manje staklenke, držati dobro začepljeno i uzimati 3 puta dnevno po jušnu žlicu s hranom u vrijeme objeda. Može se uzimati i s blagim čajem od lista i cvijeta vrijeska ili čajem od ploda divlje ruže (šipurike).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...