Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Čišćenje krvne plazme – Prirodni lijek, čaj koji može pomoći da očistite krvnu plazmu

Usko vezano za bolesti krvi, te bolesti srca i krvnih žila, kao preventivno liječenje javlja se neophodna potreba da se čisti, odnosno pročišćava krvna plazma, čime se odstranjuju suvišna masnoća i drugi štetni sastojci.

Krvna plazma je tekućina žućkaste boje koja se dobije nakon centrifugiranja krvnih tjelešaca.

Čini je voda, u kojoj su otopljene soli i bjelančevine.

Krvna plazma je izvanstanična tekućina koja se dobiva kada se iz krvi koja nije zgrušana izdvoje krvne stanice. Sama riječ plazma je grčkog porijekla i znači stvaranje.

Krvna plazma ne sadrži crvene i bijele krvne stanice, odnosno eritrocite i leukocite. Sadrži oko 90% vode, u kojoj su otopljene anorganske soli, a najviše kuhinjske soli, i to oko 9 grama u litri plazme.

Osim anorganskih tvari u krvnoj plazmi se nalazi velika količina različitih bjelančevina od kojih su najznačajnije tri skupine, a to su albumini, globulini i fibrinogen. Bjelančevinama krvne plazme je zadaća prijenos pojedinih hormona, u imunološkoj obrani od mikroorganizama kao protutijela, te u zgrušavanju krvi.

Pročitajte kako se čisti krvna plazma uz pomoć prirodnih lijekova

Ovaj zahvat, tj. liječenje potrebno je poduzeti odmah čim se pokažu nenormalna stanja u sastavu krvi, a to znači da se ne smije čekati da se razvije neka bolest koje je osnova u poremećajima odnosa u sastavu krvne plazme.

Sastav čaja: 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g listova i cvjetova kunice, 40 g stucane smrekove crne bobe, 40 g listova pitome nane, 40 g cvjetova zovine, 30 g stabljike dubčaca, 30 g vrijeska – plavoga cvijeta, 30 g cvjetova gloga, 30 g stabljike komorača, 30 g listova kunice, 20 g listova i cvjetova pasje ruže, 20 g listova vinove loze, 10 g stabljike ive trave i 10 g listova kadulje

Pripremanje i primjena čaja: U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine, kuhati poklopljeno 1 minutu i hladiti poklopljeno. Pije se 3 puta dnevno po 1 dl prije i po 1/2 dl poslije jela.

Pored toga čaja, u toku dana, umjesto vode pije se čaj pripremljen od jednako smiješanih količina hrastove kore (donje bijele) i mlade vrbove kore. Taj se čaj priprema na slijedeći način: U staklenku uliti litre vode, zatim 30 g hrastove i 30 g vrbove kore. Pustiti da odstoji potopljeno 24 sata. Nakon toga voda se procijedi u emajlirani lonac i stavi na vatru da provri. Nakon stoje voda proključala, stavlja se ranije izvađena kora i sve se zajedno kuha 15 sekundi. Uvarak se hladi poklopljen, a nakon što se ohladio, procijedi se u boce i čvrsto začepi. U toku dana, umjesto vode, kako je rečeno, popiti najmanje 1 dl toga čaja.

Za vrijeme liječenja 3 puta dnevno uzima se srednja žlica meda i svježe ocijeđena limunovog soka. Isto tako, 2 puta dnevno pije se uvarak od krumpira. Uvarak se priprema tuko da se u 1/2 litre proključale vode stave 2 poveća krumpira s korom te se potpuno skuhaju. Krumpir treba da bude dobro opran i isječen ne kolutiće. U toku dano pije se 2 dl, a ostalo se baci.

U pogledu ishrane, u toku liječenja ne postoje nikakva ograničenja, osim što je zabranjeno uzimati zaprženu hranu. Isto tako, za vrijeme liječenja potrebno je odbaciti alkohol i cigarete. Ako dopuštaju prilike, preporuča se jesti što više mladog maslačka pripremljenog sa crvenim lukom i rižom na biljnom ulju.

Ukoliko je bolesnik »šećeraš« ili pak, naginje šećernoj bolesti, ne uzima med i limunov sok, kako je to gore preporučeno. Ti bolesnici, uz čaj koji uzimaju umjesto vode, trebaju uzimati 3 puta po 8 kapi tinkture za srce.

Koristiti u večernjim obrocima pitu (uvijaču) koja se priprema od tikvica i većih tikava (bundeva) s dosta luka, crvenog, kao i kompota od jabuka, ali ne zašećerenih. Sve što se misli sladiti, činiti to medom.

Na 1/2 litre ključale vode staviti 5 g suhog lista nane pitome i 2 g suhog lista kadulje da kuha 2 minute i da se hladi poklopljeno. Hladnu smjesu procijediti u staklenu posudu i dodati 15 g svježe cijeđena soka iz čuvarkuće i 500 g meda po mogućnosti od kadulje ili vrijeska. Sve to ugrijati na temperaturi od 45°C, dobro umiješati i kad se potpuno ohladi, preliti u manje staklenke, držati dobro začepljeno i uzimati 3 puta dnevno po jušnu žlicu s hranom u vrijeme objeda. Može se uzimati i s blagim čajem od lista i cvijeta vrijeska ili čajem od ploda divlje ruže (šipurike).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...