Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Akutna reumatska groznica – Liječenje akutne reumatske groznice uz pomoć prirodnih lijekova

Bolest se očituje u vidu upale koja zahvaća velike zglobove, tj. koljena, laktove, gležnjeve i ramena, a često srčane zaliske i sam srčani mišić. Od bolesti boluju pretežno djeca u dobi od 5 do 15 godina. Obolijevaju i mladi ljudi, uglavnom do dvadesete godine starosti.

Akutna reumatska groznica počinje u vidu angine, zapaljenja usne šupljine ili bronhitisa.

Taj oblik infekcije traje 3 do 4 dana, i duže, tj. od 5. do 14. dana bolesnicima se povisuje temperatura tijela te osjećaju bolove u velikim zglobovima.

Budući da su bolovi u zglobovima veoma jaki, bolesnici tu prisiljeni leći u krevet.

Iako bolesnici ne osjećaju jače smetnje u predjelu srca računa se da je najmanje polovici bolesnika zahvaćeno i srce.

Oni koji su jednom preboljeli tu bolest, poslije lakše ponovo obolijevaju. Ukoliko se bolest ne smiri, najdalje u roku od 3 do 6 mjeseci prelazi u kronično stanje.

Reumatska groznica veoma je ozbiljna bolest s teškim posljedicama te zbog toga, ukoliko se radi o bolesnu djetetu ili mlađem čovjeku s bolovima u zglobovima i povišenom temperaturom tijela, potrebno je imati na umu ovu bolest i brzo se liječiti. (U početku liječi se u bolnici.)

Liječenje akutne reumatske groznice uz pomoć prirodnih lijekova

Sastav čaja: 40 g stabljike preslice, 40 g cvjetova i listova kunice, 40 g stabljike konjogriza, 40 g stabljike ivanjskoga cvijeća, 40 g listova lopoča (vodene ruže), 40 g zvjezdana (rožaste djeteline, površinski dio), 40 g cvjetnih vrhova potočnjaka, 40 g žila zečjeg trna, 40 g stabljike zečjeg trna, 20 g listova ribiza crvenoga, 20 g listova kadulje, 20 g ive trave, 20 g listova divlje nane, 20 g korijena iđirota, 20 g plodova drača i 20 g stabljike majčine dušice

Pripremanje i primjena čaja: Travu jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava, kuhati poklopljeno 1 minutu i hladiti poklopljeno. Zatim procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i po pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka uzima se srednja žlica rafiniranog maslinovog ulja. Djeca do 12 godina starosti taj čaj treba da piju dnevno 6 puta, po pola dl prije i pola dl poslije jela. Prema tome, djeca toga uzrasta dnevno trebaju uzimati i 6 laganijih obroka jela. Iza svih napitaka uzima se, također, srednja žlica rafiniranog maslinovog ulja.

Bolesnik treba da boravi u zračnoj i provjetrenoj prostoriji, a da ne bude hladna. Potrebno je umjereno grijati oboljela mjesta i izbjegavati močenje hladnom vodom.

Sva hrana priprema se na biljnom ulju i bez zaprški. Jesti čorbastu i jako raskuhanu hranu sa što više miješanog povrća. Nije dopušteno jesti konzervirane prerađevine, govedinu, slani sir, plavu ribu, tvrdo kuhana jaja i suhomesnate proizvode.

Osim navedenoga, potrebno je bolesna mjesta, tj. zglobove namazati mlakom mješavinom biljnog ulja, rakije lozovače i malo naribane mrkve. Obloge nositi stalno, a obnavljati prije spavanja. Obloge stavljati neprekidno 12 dana, a mijenjati ih u toploj prostoriji.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...