Dvije su to namirnice koje nedvojbeno pune organizam energijom i vitaminima. Japanska jabuka (kaki jabuka) i chia sjemenke opskrbit će vaše tijelo mineralima, vlaknima, omega 3 kiselinama, proteinima i mnogim drugim vrijednim elementima.
Chia sjemenke jako su cijenjene, i t s dobrim razlogom. Neutralnog su okusa, zbog čega se dobro slažu sa mnogim drugim poznatim namirnicama. Malo su skuplje, ali vrijedi ih konzumirati kada god imate priliku.
Puding: Chia sjemenke i kaki jabukaDnevno je dovoljno iskoristiti tek jednu žlicu chia sjemenki, da bi vidjeli pozitivni efekt, pa će pakiranje dugo da potraje.
Dok pišemo ovaj članak, stabla japanske jabuke bogata su plodovima jarke narančaste boje. Plodovi su potpuno sazrjeli i spremni su za berbu. Jako zdravi plodovi japanske jabuke odlično se mogu iskoristiti sa chia sjemenkama.
U nastavku donosimo zanimljiv recept, pa isprobajte ako se ukaže prilika.
Napravite sebi puding od chia sjemenki i japanske jabuke
Naučite pripremiti ovaj ukusni i jako zdravi puding. Mjere su za 3 osobe.
Trebat će vam:
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 2 zrelije japanske jabuke
- 6 žlica chia sjemenki
- 50 grama pečenih lješnjaka sitno nasjeckanih
- malo cimeta (po želji)
- sirup od javora ili agave, ili med da se puding zasladi
Priprema pudinga: Japansku jabuku oljuštite, izgnječite uz pomoć vilice i pomiješajte sa malo cimeta. U drugu posudu pomiješajte kokosovo mlijeko i chia sjemenke, te zasladite po želji.
Staklenke napunite (prvu polovicu) sa drugom mješavinom (chia sjemenki i kokosovim mlijekom), pa prekrijte sa japanskom jabukom i cimetom. Na kraju pospite pečenim lješnjakom.
Zatvorite sa poklopcem i ostavite u frižideru sat ili dva. Uživajte u pudingu koji je ukusan, i još k tome jako zdrav. Umjesto japanski jabuka možete koristiti i neko drugo voće.