Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

10 ideja za zdrave božićne poklone

Mnogi će u novu godinu krenuti s namjerom da počnu živjeti zdravije i da izgube pokoji kilogram.

Namjera je jedno, a ostvarenje cilja drugo, no, poklonite li sebe i svom partneru neki dar koji će vas motivirati, bit će barem jedan korak bliži vašem cilju.

Upravo pokloni mogu nekome poslužiti kao dobra odskočna daska da se uputi u svijet onoga čemu su namijenjeni. Ideja je kao i uvijek puno, ponuda u trgovačkim centrima još više, no nameće se pitanje za što se odlučiti. Donosimo 10 ideja za zdrave poklone koji vas u lijepome mogu uvesti u novu godinu, s novim, zdravijim odlukama, nadamo se.

Sprava za vježbanje. Poznajete nekog tko ne voli ići u teretanu, a svejedno želi vježbati? Kupite mu spravu za vježbanju kako bi mogao vježbati kod kuće. Izaberite pravu spravu koja će odgovarati potrebama osobe kojoj ju kupujete.

Sokovnik. Ispijanje svježe iscijeđenog soka savršen je početak dana. Uz kvalitetan sokovnik doživljaj će biti još bolji, a to će biti od velike koristi i za zdravlje. Stoga ne časajte ni časa nego poklonite nešto ovakvo ako neka vama draga osoba se želi zdraviti hraniti i vjerujete da će uspjeti u tome, tada će poklon biti još vrijedniji.

Knjige s puno boja. Istraživanja su pokazala da kada pred sobom imamo knjige s puno boja da se tada osjećamo smirenije.

Društvene igre. Svi želimo više vremena provesti s obitelji, pogotovo djecom. A božićno vrijeme je idealno za to. Društvene igre mogu biti zabavne, stoga poklonite ih djeci i zaigrajte s njime te se dobro zabavite. Postoje i edukativne igre pa djeca kroz njih i uz vašu pomoć mogu i štošta korisnog naučiti, tako da će isplativost takvog poklona biti vrlo visoka.

Vino. Ne biste vjerovali, ali alkohol se našao na našem popisu. I to ne bilo koji, nego vino. Poanta stavljanja vina na ovaj popis je da više uživate u novoj godini, a vino je idealno za slavlja, naravno u razumnim količinama. Nije loše ni poslije posla otići s kolegama na čašu vina i tako se opustite, neka vam nešto od toga bude odluka koje ćete se pridržavati.

Self-help literatura. Mentalno zdravlje je danas važnije nego ikad, a postizanje samopouzdanja, samopoštovanja i sličnih stvari je sve teže. Uz knjige koje govore o tome, osoba će puno lakše spoznati sebe i druge, a to je preduvjet za unutarnji mir i blagostanje.

Tečaj neke fizičke aktivnosti. Vaš partner želi naučiti bolje plesati? Ili želite okušati novu borilačku vještinu? Idealno je onda da mu poklonite priliku da nauči nešto novo, a da pritom i njegovo zdravlje ima značajnih koristi od toga.

Članarina za teretanu. Idealan poklon za prijateljicu s kojom ćete krenuti u teretanu. Budite jedna drugoj podrška, a prvi korak ka uspjehu bit će članarina za teretanu. Naoružajte se voljom, željom i motivacijom i tada uz podršku prijateljice uspjeh objema neće izostati.

Sportska oprema. Ako znate nekog tko će sigurno htjeti od nove godine početi aktivno vježbati, onda je odlično pokloniti mu sportsku opremu kako bi potaknuli još više motivacije u njemu da to zaista i učini, te da ne odustaje od svog nauma.

Izlet u prirodu. Svježi zrak, ptice koje cvrkuću, zelenilo svuda oko vas. Nema ništa ljepše i bolje za punjenje baterija nakon naporne godine. Uz to, priroda će pozitivno djelovati na vaše zdravlje, kako fizičko tako i mentalno, što je još važnije. Otisnite se u prirodu i uživajte. Prepustite se čarima što im bogatstvo zvano priroda nudi.

Često je želja previše, stoga odluke o poklonima donosite srcem, ali i razumom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...