Zimnica je zaliha hrane koju pripremimo u jesen, da bi dočekali zimu i u vrijeme kada oskudijevamo voćem i povrćem, ipak u svoj organizam unijeli vitamine, minerale i mnoge druge vrijedne nutrijente.
Zimnicu čovjek priprema još od davnih vremena, a godinama su i recepti doživjeli veće ili manje promjene. Kada nam voće i povrće nije dostupno, posegnemo za staklenkom u kojoj smo si pripremili zimnicu, i koja je prepuna vrijednih minerala i vitamina.
Danas se ovako pripremljeno voće i povrće može kupiti u trgovinama, no ipak, mnogi i danas pripreme zimnicu po svom receptu, kući – uživajući u tome.
Tradicija, ljubav i posebni rituali prilikom pripreme zimnice sastavni su dio svakog dobrog obiteljskog recepta. Povrće za zimnicu najčešće se ukuhava u slanome ili kiselome naljevu, ukiseljava u octu ili soli, rjeđe suši, sve češće zamrzava, a ne treba zaboraviti ni vrlo zanimljive prerađevine uobičajene za voće – sokove ili pekmeze, marmelade te izrazito popularno sušeno voće.
Savjeti za ukusnu i jako zdravu zimnicuZa pripremu turšije i ostalih salata, svatko ima neki svoj recept, malu tajnu po kojoj radi ili savjet od bake. Ovom prilikom ćemo izdvojiti neka osnovna pravila i savjete kojih se morate pridržavati prilikom pripreme zimnice. Na taj način vaša zimnica će biti ukusnija i zdravija.
Za kraj pročitajte odličan recept za kisele paprike.
Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…
Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…
U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…
U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…
Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…
Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…