Categories: Recepti

Savršena zimnica: Kisele paprike bez konzervansa i bez kuhanja

Napisat ćemo recept za kisele paprike bez konzervansa. Uživajte u zimnici koja je uz bogatstvo okusa i jako zdrava. Naučite napraviti kisele paprike bez kuhanja.

Papriku možemo kiseliti na mnogo načina, no uvijek gledamo da ova zimnica bude priroda i što zdravija. Ovu priliku koristimo da napišemo recept za kisele paprike bez korištenja konzervansa.

Nadamo se da će vam se recept svidjeti, i da će vaša zimnica ispuniti očekivanja.

Kisele paprike bez konzervansa

Brzo ukiseliti papriku uz pomoć octa je sasvim uobičajen način. Da bi izbjegli korištenje konzervansa, paprike je potrebno prethodno pasterizirati. Povrće treba da je zdravo, svježe bez znakova truljenja.

Prije nego krenete sa pripremom, pobrinite se da je sav pribor čist, te da su staklenke prethodno sterilizirane u rerni. Za kisele paprike bez kuhanja, to je najviše što ćete koristiti rernu.

Ocat koji koristite mora biti sa najmanje 5% octene kiseline u sebi. To znači da možete koristiti jabukov ocat, ako se zna da ima toliki postotak octene kiseline u sebi.

Recept za kisele paprike bez kuhanja

U nastavku ćemo napisati kako da ukiselite paprike – 5 kilograma.

Za pripremu 5 kg paprike potrebno je:

  • 1 litra 5%-tnog ili nešto jačeg octa
  • 3 litre vode (bolje je koristiti vodu bez kamenca, nego tvrdu vodu)
  • 150 grama soli
  • 80 grama šećera

Prije nego iskoristite paprike, savjetujemo da ih očistite iznutra (od sjemenki i drugih nečistoća ako ih ima).

Od začina, u kisele paprike možete staviti biber u zrnu, lovorov list ili bijeli luk. Prokuhajte vodu, ocat, sol i šećer, pa ohladiti. Same kisele paprike pripremit ćete bez kuhanja.

Paprike što bolje posložite u staklenke. Između redova stavite zrna bibera, režnjeve bijelog luka i pokoji lovorov list. Zalijte staklenke pripremljenom vodom i pustite neko vrijeme da se tečnost rasporedi pa nadolijte po potrebi. Pazite da paprike budu sasvim pokrivene s tečnošću. Poklopite staklenke, poredajte ih u šerpu i pasterizirajte ih na 80C, nekih 20-30 minuta.

DOBAR SAVJET ZA KRAJ: Ako volite da su paprike slabije kisele, nemojte smanjivati kiselost tako što smanjujete količinu octa, nego stavite nešto više šećera.

Još par savjeta za pripremu zimnice koji će dobro doći.

S N

Recent Posts

Istraživanje uloge online kasina u slovenskom gospodarstvu: Studija CasinoRIX stručnjaka

Tijekom posljednjeg desetljeća, slovenska online kasino industrija je doživjela značajan rast transformirajući se iz tržišne…

2 mjeseca ago

Rukometno SP: Za koga su ove cijene, publiku ili VIP goste?

Tema cijena ulaznica za Svjetsko prvenstvo u rukometu ponovno je aktualizirana, posebno u kontekstu usporedbe…

3 mjeseca ago

Dukan dijeta: Sve što trebate znati o kontroverznoj dijeti bogatoj proteinima

Dukan dijeta je kontroverzna i složena dijeta s niskim udjelom kalorija, ugljikohidrata i masti, ali…

3 mjeseca ago

Sport i Wazamba Casino Online: dinamična kombinacija rekreacije i uzbuđenja

Bavljenje sportom nije samo aktivnost koja pridonosi tjelesnom zdravlju; to je također prilika za razvoj…

3 mjeseca ago

Kutija šibica donosi novi spektakl: Velika nogometna imena na veteranskome turniru

Petak na 53. izdanju Kutije šibica donosi pravu nogometnu poslasticu. Na rasporedu je sedam utakmica…

4 mjeseca ago

Osnovni obrasci kretanja za odabir vježbe za sportaše

Osnovni obrasci kretanja su klasifikacije vježbi koje predstavljaju temelj za odabir vježbi u treningu. Osnovni…

4 mjeseca ago