Ishrana

Zbog čega nastaje proljev, koji su simptomi i kako ga liječiti?

Proljev je neugodna pojava koja nam u biti više smeta nego što je opasna po naše zdravlje. Mnogi ljudi dobiju…

11 godina ago

Uključite kelj u ishranu jer je jako zdrava namirnica – Takozvana supernamirnica

Ako želite zdravlje, ne možete izbjegavati zeleno lisnato povrće, a kelj je jedno od najhranjivijih. Pročitajte koje su nutritivne vrijednosti…

11 godina ago

Vitaminima zaustavite kronični umor – Prepoznajte važnost vitamina za pravilan rad organizma

Svakodnevnim unosom namirnica kao što su meso, riba, mliječni proizvodi, orašasti plodovi, brokula, krumpir, grah, paradajz i soja unosimo sastojak…

11 godina ago

Naučite sami pripremati prirodne sokove – Jako su zdravi i dobri za vaše tijelo

Kupovni sokovi se konzerviraju, čime se uništava velika količina hranjivosti (vitamini, enzimi, minerali). To je razlog da si sami pripremate…

11 godina ago

Namirnice koje nas čuvaju od raznih bolesti – Zdrave namirnice su preduvjet dobrog zdravlja

Pojedine namirnice u našoj prehrani imaju veoma pojačano djelovanje na podizanje imuniteta u sezoni gripa i prehlada. Zdrave namirnice su…

11 godina ago

Kalcij za dobar imunitet – Saznajte koja je uloga kalcija u našem organizmu

Saznajte koja je točno uloga kalcija u našem organizmu, odnosno na koji način ovaj mineral pomaže našem obrambenom sustavu. Znamo…

11 godina ago

Aromatično bilje – Timijan (thymus vulgaris) – Ljekovitost ove biljke, kao i upotreba u kuhinji su poznate od davnina

Timijan ima ugodan okus, a koristi se prilikom pripreme mesnih jela, ribljih juha, te kod pripreme povrća. Biljka ima lijepi…

11 godina ago

Aromatično bilje – Origano (origanum vulgare) – Origano ima jaka ljekovita svojstva pa ćemo opisati za što sve može poslužiti ova ljekovita biljka

Origano se u kuhinji koristi već dugo vremena, a najpoznatija primjena je na popularnom jelu – kao začin pizze. Koriste…

11 godina ago

Aromatično bilje – Ljuti feferon (capsicum annuum) – Kulture koje široko primjenjuju čili imaju puno manji postotak srčanih bolesti, moždanog udara i tromboze

Feferoni se koriste za pripremu raznih umaka, pri pripremi mesa s roštilja, te kao dodatak aromatiziranim uljima i nadjevima. Ova…

11 godina ago

Aromatično bilje – Lovor (laurus nobilis) – Od lovora se mogu spremiti čajevi koji potiču probavu, a ulje lovora pomaže pri iskašljavanju

Mediteranska biljka lovor važan je sastojak marinada, zimnica i drugih glavnih jela. Dovoljno je samo pola lista lovora staviti u…

11 godina ago