Od crvenog luka imamo mnogo koristi, pa pročitajte koje su to.
Crveni luk je jako dobar za zdravlje kardiovaskularnog sustava – Spojevi u crvenom luku sprječavaju zgrušavanje krvi i stvaranje ugrušaka koji mogu biti pogubni za čovjeka. Ti spojevi, pored toga, snižavaju razinu kolesterola i triglicerida u krvi te poboljšavaju funkcioniranje stanične membrane crvenih krvnih zrnaca. Crveni luk čak može spriječiti i neke bolesti srca.
On povoljno utječe na zdravlje naših kostiju – Istraživanja su pokazala da crveni luk može pomoći u povećanju gustoće kostiju što znači da može biti od koristi ženama u menopauzi koje gube gustoću kostiju. Žene koje su prošle kroz menopauzu svakodnevnim konzumiranjem crvenog luka mogu smanjiti rizik od loma kuka. Dakle, konzumiranjem crvenog luka ojačat će te vaše kosti, te smanjiti rizik od lomova.
To je dovoljno dobar razlog da u svakodnevnu prehranu, kada god je to moguće, ubacite i crveni luk. Visok sadržaj sumpora u luku dobar je i za vezivno tkivo.
Koristan je protiv upale – Crveni luk je dobar u borbi protiv raznih upala. Antioksidanti koji se nalaze u crvenom luku bore se protiv upala sprječavajući oksidaciju masnih kiselina u vašem tijelu. Kada imate nižu razinu tih masnih kiselina, tijelo proizvodi manje molekula koje su odgovorne za stvaranje upale.
Luk štiti od raka – Dokazano je da crni luk snižava rizik od obolijevanja od nekih vrsta raka, čak i kada se konzumira umjereno. Luk smanjuje rizik od raka debelog crijeva i raka jajnika. Jedite više crvenog luka ako hoćete da se zaštitite. U svako jelo u koje možete staviti bar jedan luk.
Kultni horor filmovi mnogima su odlična zabava, osobito u vrijeme Halloweena. Ali nakon što ste…
Dana 17. studenog 2024., Stipe Miočić, jedan od najvećih teškaša u povijesti MMA-a, objavio je…
Casablanca film je jedan od onih filmova koje prepoznajete čak i prije nego što ih…
Rijeka će 16. i 17. studenog postati središte holističkog zdravlja, duhovnosti i osobnog razvoja. Ove…
Celijakija je autoimuna bolest koja se aktivira glutenom, proteinom prisutnim u žitaricama kao što su…
Sport i natjecanje na svjetskoj sceni oduvijek su izazivali ne samo interes i uzbuđenje, već…