Categories: Recepti

Sirup od bokvice i meda za zdravlje dišnih putova

Bokvica ima izraženo antibakterijsko djelovanje, a zbog drugih spojeva koje sadrži u sebi jako je cijenjena kao prirodni lijek za mnoge respiratorne tegobe. Napisat ćemo kako se radi sirup od bokvice.

Ovom prilikom ćemo napisati recept za prirodni sirup od bokvice, koji je izuzetno dobar za liječenje svih upalnih procesa na dišnim putovima (respiratornom sustavu).

Ljekoviti sirup od bokvice i meda djeluje tako što potiče izlučivanje sekreta iz nosa i pluća. Ovaj sirup regenerira bronhije i sluznicu grla, i uspješno otklanja simptome astme, bronhitisa, laringitisa, alergijskog rinitisa, pneumonije i angine.

Ukratko: sirup od bokvice i meda dobar je lijek za suhi kašalj.

Pored svega što smo spomenuli, prirodni sirup će povećati otpornost dišnih organa, štiteći ih tako od raznih mikroorganizama i mogućih infekcija koje vrebaju.

Sirup povoljno djeluje i na želudac. Ako ga koristite on će ubrzati probavu, i ukloniti čireve na želucu.

Sirup se preporučuje svim plućnim bolesnicima, osobama slabijeg imuniteta i osobama koje imaju nezdravu naviku da konzumiraju duhanske proizvode.

Može se koristiti dugo vremena jer neće izazvati neželjene posljedice.

Smatra se da je blagi lijek, koji mogu konzumirati osjetljive osobe, bebe, trudnice i dojilje. “Ipak, mi savjetujemo (za trudnice i dojilje) da prethodno popričate sa vašim liječnikom koji vodi trudnoću.

Recept za sirup od bokvice i meda

Kada smo već spomenuli ljekovita svojstva prirodnog sirupa, red je da napišemo i recept. U nastavku pročitajte kako se pravi sirup.

Sakupljenu bokvicu (listove) dobro operite čistom vodom, da uklonite svu prljavštinu. Nakon toga, sitno nasjeckajte listove bokvice, pa sameljite u mašini za mljevenje mesa ili u blenderu. Kada se to uradili, pomoću sokovnika iscijedite sok iz biljke, pomiješajte sa medom, i krenite sa korištenjem.

Za pripremu sirupa koristite 2 količine meda na količinu soka koju ste dobili. Sirup možete piti duže vrijeme, pa se potrudite potrošiti dozu, i po potrebi pripremiti novu.

Sirup od bokvice pripremite isključivo sa domaćim kvalitetnim medom.

Sirup uzimajte 3 puta na dan, po jednu žlicu.

Sirup koji ste dobili čuvajte u frižideru. Nemojte ga uzimati na potpuno prazan stomak, ako vas muče želučane tegobe.

Ako ste sirup napravili po našim uputama, i ako ga redovno uzimate, već kroz par dana ćete osjetiti njegovo djelovanje.

Sirup odlično djeluje na sluznicu želuca, i na dišne putove.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

1 mjesec ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago

Dinamika online casina u Hrvatskoj: dubinsko ispitivanje

Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…

3 mjeseca ago